mkk3a Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 Witam, ostatnio na chwile sie pojawiła taka mała vizka w Wipie, ale stwierdziłem ze juz chce ją umiescic w galerii ukonczonych prac i wole zabrac sie za coś nowego (to ze nie mam jeszczcze kompletnie pomysłu, to szczegoł :) 3dsmax 5, Vray 1.42, 64bit Athlon 3000+, 512 ddram, rendertime'y jakoś miedzy 1 a 1,5 godziny, gdzies nawet zapisalem, ale nie moge znalezc w tym bałaganie na biurku :)
kgz1010 Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 Uuu..... :D:D:D Scena jest pomysłowa, ładny modeling, i texturing. Ale są za duże szumy. Jak dla mnie kanapa jest ochydna!! Zdradz jak zrobiłeś szyby w szafkach ponieważ brakuje mi tego w mojej nowej scenie a chciałbym ją za niedługo opublikować na forum. Życze pomyślnych renderingów (i lepszego maxa:))
tweety Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 wieża ciśnień wywarła na manie większe wrażenie. pokoik sam w sobie nie jest zły ale jest kilka błędów które chyba sam widzisz ;] min. za niskie samplingi materiałów, ogólna pustota w kuchni, dziwne cienie na drzwiach i brak... karnisza na którym wisi zasłonka (która z resztą raz jest a raz jej nie ma) :) imo pospieszyłeś się trochę z tym GFW, ale mam nadzieję, że kolejne wizki będą lepsze. Pozdrawiam
mkk3a Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Napisano 8 Styczeń 2007 brak... karnisza na którym wisi zasłonka (który z resztą raz jest a raz go nie ma) :) o żesz *** :) jeden kadr renderowalem specjalnie jeszcze raz, bo zapomniałem odznaczyc renderable dla obiektu zasłony, ale ten jeden akurat pominalem. nie wiem jak moglme tego nie zauwazyc :D kgz1010 - szyby w szafkach to zwykly vraymtl ze zmneijszonym glossines (chyba okolo 0,8) i dodatkowo wyłaczone rzucanie cieni, bo to prostsze niż bawienie się z kaustyką
tweety Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 nie wiem jak moglme tego nie zauwazyc :D zdarza się ;) ja wyrenderowałem ostatnio pół kuchni jak zauważyłem, że nie nałożyłem z powrotem materiału na kafelki. 2h poszły w zlew :] Pozdrawiam
ironteeth Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 ziarno ;> i jak dla mnie to coś mi ostrość miejscami NIE gra :P np. 3 render prawa strona.....no ale to moja opinia =) nie musicie się z nią zgadzać :P, PUSTO ;/ ale wieża ciśnień jest OK :P tweety: na mnie wieża ciśnień również wywarła większe wrażenie
anJek Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 Mi sie podoba, zwlaszcza material kanap. Troche rzeczywiscie zbyt maly sampling, przez co noise za bardzo widoczny (na ostatnim renderze totalnie brak sampli na drzwiach i na blacie po lewej). Material firanki swietny no i wogole cieplo, ladnie i funkcjonalnie, chociaz w czesci kuchennej krzesla przy stole wydaja sie nie miec mozliwosci odsuniecai (wasko tam jakos tak). ogolnie miodzio, pozdro!
Pavulon 13 Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 Mi scenka takze sie bardzo sie podoba -> ale..(mozliwe ze sie myle, moze u mnie jakies stare budownictwo) wydaje mi sie ze brakuje rur przy kaloryferach..Pozdrawiam..zycze kolejnych udanych scenek! ps. no i chyba ciezko otwiera sie takie okna i balkon..bez klamek..chyba ze nie dowidze :P
mariusz90 Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 Nie bo to są kaloryfery lewitacyjne :D One pobierają ciepło z wydychanego powietrza i oddają je kiedy robi się chłodno. No co Ty takich w domu nie masz?? A tak na poważnie to ładniutkie to mieszkanko, aż by się chciało tam trochę pomieszkać, tylko ten telewizor tak trochę nieszczęśliwie ustawiony, ślepić w oczy będzie jak się żaluzji nie zasłoni :P
bloo1010 Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 Więc tak ogólnie render jest ok ale po pierwsze nie podoba mi się telewizor (nie modeling tylko texturing [ziarno]) po drugie nie podoba mi się kolor kanap (jakiś taki *********) po trzecie krzesła w kuchni wyglądają ochydnie :) No i po czwarte to te książki na pólkach to jakoś prosto wszystkie stoją, mogłes pare choćby lekko przechylic by wyglądały jak ksiązki a nie jakies pudełka(chyba że o to ci chodziło). Ale i tak fajnie :)
mkk3a Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 Pavulon 13, Baczuś - te koloryfery tak wyglądają, wiem bo akurat wzorowałem sie na tych co sam mam w domu i te wszystkie rurki i podobne rzeczy są za kaloryferem, wiec ich nie widac. bloo1010 - to nie ksiazki, tylko CD i DVD.
Yaro16 Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 Kwiatek na pierwszym renerze i nie tylko chyba za bardzo zielony i zbyt rzuca sie w oczy.Mogłes dac kolor mniej "żywszy".Na renderze gdzie jest kuchania i jest ten stolik to za malo miejsca aby sie ktos wepchnął i usiadł.Co do renderingu i oswietlenia to bardzo mi sie podoba.Szczegulnie te przeswietlenia na pierwszym renderze.Praca mi sie bardzo podoba... Zdradz jak zrobiłes material kanapy. aha i te przeswietlenia jak zrobiłeś? ps1: w telewizorze za duży szum ps2: kwiatek ma za proste liście.
tweety Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 mkk3a: taka prośba: udostępniłbyś tego kwiatka co stoi pod oknem przy kaloryferze? fajnie wygląda :)
!Ewert Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 bardzo mi sie podoba wykonanie... ogólnie pokój mi tez sie podoba ale kanapa ma brzydki kolor:)
mkk3a Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 Yaro - z tymi krzesłami przy stole to sie tylko tak wydaje. Na drugim renderze troche widac ze jest wiecej miejsca, a tu masz rzut pomieszczenia. materiał kanapy to zwykle v-ray-mtl z glossinees około 0,8. natomiast jesli chodzi o fałdy to v-ray-displacement i mapy recznei zabazgrane w photoshopie. prześwietlenia same wyszły :) Dodam tylko ze directional (słonce) ma multiplier 6,0 :) tweety - nie, nie udostepnie :P a to dlatego ze pare fajnych roslinek jest tutaj: http://3dp2.0catch.com/plants1.html a co do koloru kanapy to akurat wyszło, jak wyszło. Ciezko było dopasować do siebie tyle roznych odcieni brązu (sciany, panele, kanapy, meble w pokoju i w kuchni). Na renderze zawsze inaczej wychodzi a do tego jest postprodukcja w PSie. 1
Weapon Of Choice Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 bardzo ładnie :) tylko trochę niefartownie ta zasłonka ;) a jeszcez osobiście nie podobają mi się kanapy :) poza tym gut
sloqer Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 Ładne fajny material kanap, fajne umeblowanie stolika jadalnego niezle rozwiazanie, zyrandol nad tym stolikiem nie jest za nisko, a tak to pieknie
bloo1010 Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 Aha ale to i tak nie zmienia faktu że mogłes je jakoś poobracać bo jakoś przyklejone do siebie są : ) Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi