Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich!

Chyba po raz drugi zabieram głos na tym forum:).

Chce zamieścić tutaj wspolny projekt - mój i kolegi (Goral). Cel pracy to zamodelowanie (a właściwie proba zamodelowania:)) nowego kościoła z Suchej Beskidzkiej. Grafiką interesujemy się od niedawna, jest to nasz druga praca, jaką robiliśmy w grafice 3d.

Bedziemy tutaj zamieszczać kolejne etapy naszej pracy - liczymy na szereg przydatnych i cennych dla nas komentarzy :).

Miejmy nadzieje, że się uda...

Projekt robimy w XSI.

Pozdrawiam

Poniżej fotka kościoła:

kosciol.jpg

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 3,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Pierwsze okno :). Jutro bedzie z teksturami, bo dzisiaj już nie mam czasu.

Pozdrawiam!

okno%20przod.jpg

Napisano
  • Autor

Upsss... to nie to zdjęcia zaraz zmienia to co miało być!!!

Napisano

jak na taki detal, to stanowczo zbyt szczegolowe. nie ma sensu ładować polygonów w rzeczy ktorych i tak nie bedzie widac, poza tym wiele rzeczy da sie nadrobic teksturami, a jesli sie na nich nie skupicie w dalszym etapie, to zaden modeling nie pomoze. ale jesli Wam sie uda, to scenka bedzie miodzio :) trzymam kciuki

Napisano

A koło kościoła jest dzwonnica...Nie bawiłem się we wszystkie szczegóły bo zbytnio nie mamy teraz na to czasu...

kaoplica-duza-real.jpg

kaplica-duza.jpg

Napisano

szkoda ze krzyza nie widac. Wyglada fajnie, ale proporcje pobubiliscie (glownie balkon)

Napisano
  • Autor

Widze, że jest duże zainteresowanie....:) - cieszy mnie to niezmiernie.

Dzięki za uwagi - będą wykorzystane ;).

Napisano
  • Autor
czyżbym witał na forum mieszkańców mojego rodzinnego miasta :D:D:D ???

radziłbym zrobić najpierw ogólną bryłe a nie zaczynać od szczegółu.

a tu macie klika inspiracji

http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=214489

http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=356484

http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=137657

powodzenia

Niezłe prace, a wręcz powedziałbym zajebis..:]. Dzięki

Niestety nie mamy zbyt dużo czasu na bawienie się w szczegóły, więc nasza praca nie bedzie aż tak zapierała dech w piersi jak te z linków - heheh, ale może troszku:):).

Czas nas goni, gdyż do projektu musimy napisać jeszcze 100 stronicową dokumentacje, a nasze komputery nie są też najlepsze do tego typu roboty - czasami nie dużo brakowało, aby mój laptop wyleciał przez okno!!:)

Pozdrawiam:]

Napisano
  • Autor

Hej. Co myslicie o tym....?? Licze na jakieś sugestie odnośnie tekstur...

okno%20duze%20bok.jpg

okno%20rozeta.jpg

Napisano

Ciezko wyczuc z ta tekstura bo nie widac calego kosciola i nie wiem czy bedzie pasowalo :)

Napisano
  • Autor
Ciezko wyczuc z ta tekstura bo nie widac calego kosciola i nie wiem czy bedzie pasowalo :)

Głownie to chodzi o to żeby te okna jakoś wygłądały :):), bo jest to nasza praca i do lutego musi być skończona - razem z dokumentacją(niestety). W lutym możemy jedynie jakieś malutkie:) poprawki zrobić bo inaczej bedziemy mieć problem z wyrenderowaniem animacji (laptop juz sie poci:):) )....

Napisano

Proporcje okiennic wydają się być OK, nie chcę się czepiać najdrobniejszych szczegółów,ale proponuje korektę tekstury ramy okiennej, ponieważ wydaje się że jest trochę za czysta.

Zresztą sam porównaj:

okiennica1xt7.jpg

okno%20rozeta.jpg

Napisano
  • Autor
Proporcje okiennic wydają się być OK, nie chcę się czepiać najdrobniejszych szczegółów,ale proponuje korektę tekstury ramy okiennej, ponieważ wydaje się że jest trochę za czysta.

Zresztą sam porównaj:

No musze przyznać Ci racje :). To teksturowanie strasznie daje mi w kość - po prostu nie bardzo wiem jak zrobić żeby bylo jak na zdjęciu ;).

Może kotoś mi coś podpowie - jak mam sie za to zabrać ?!:) ).

Na tym oknie jest poprostu powielone zdjęcie kawałka muru z okna zamieszczonego poniżej :) i tyle...:

100_1309.jpg

Pozdrawim i czekam na podpowiedzi ;) ;)

Napisano
  • Autor

Oto model scian - żeby nie było ze tylko okna robimy :)

kosciol%20sciany.jpg