Napisano 20 Październik 200321 l z jednej strony z drugiej strony poręcz to nic innego, jak box z przesuniętymi wierzchołkami i mapowaniem face. Jest to mapowanie najbliższe efektowi, jak chce uzyskać - metalowej poręczy. Niestety, mapowanie to dziala tylko po jednej stronie ( tak wynika z samej nazwy tego mapowania). Czy jest jakiś posób, aby poręcz ładnie mi się mapowała z obu stron? Próbowałem wszystkich rodzajów mapowania, ale żaden nie daje zadowalających mnie rezultatów. z góry dziękuję.
Napisano 20 Październik 200321 l Hmm, jeżeli zastosowałeś box\'a z przesunietymi vertexami, to powinien mieć ścianki z obydwu stron :| Ale normalną radą w takiej sytuacji jest: w opcjach materiału zaznacz 2-sided - może pomóc. Powodzenia.
Napisano 20 Październik 200321 l Autor kurdele, nawet nie pomyslałem o 2 sided material :) wróce do domku z roboty to pokombinuje. a przy okazji tworzenia map unwrap uwv ( mówiłes o tym przy okazji mojego pytania o szafkę) - są jakies dobre tutki o tym? Musze tego liznąć w trybie dośc pilnym ( w pracy mi się to przyda).
Napisano 20 Październik 200321 l W tutku Joan of Arc był rozdział o tym. LINK: http://www.3dtotal.com/ffa/tutorials/max/joanofarc/bases1.asp
Napisano 21 Październik 200321 l Autor w tutkach załaczonych na 2cd do maxa4.2, game design, w modelowaniu mysliwca znalazłem troche o mapowaniu unwrap uvw. niewiele tego i niekoniecznie przystepnym językiem napisane, ale już mam od czego zacząć. dzięki za pomoc dotychczasową i przyszłą [ niech no tylko weekend nastanie - już ja jakies problemy sobie znajde :) ]