Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

z jednej strony

z drugiej strony

poręcz to nic innego, jak box z przesuniętymi wierzchołkami i mapowaniem face. Jest to mapowanie najbliższe efektowi, jak chce uzyskać - metalowej poręczy. Niestety, mapowanie to dziala tylko po jednej stronie ( tak wynika z samej nazwy tego mapowania). Czy jest jakiś posób, aby poręcz ładnie mi się mapowała z obu stron? Próbowałem wszystkich rodzajów mapowania, ale żaden nie daje zadowalających mnie rezultatów.

z góry dziękuję.

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hmm, jeżeli zastosowałeś box\'a z przesunietymi vertexami, to powinien mieć ścianki z obydwu stron :|

Ale normalną radą w takiej sytuacji jest: w opcjach materiału zaznacz 2-sided - może pomóc.

Powodzenia.

Napisano
  • Autor

kurdele, nawet nie pomyslałem o 2 sided material :)

wróce do domku z roboty to pokombinuje. a przy okazji tworzenia map unwrap uwv ( mówiłes o tym przy okazji mojego pytania o szafkę) - są jakies dobre tutki o tym?

Musze tego liznąć w trybie dośc pilnym ( w pracy mi się to przyda).

Napisano
  • Autor

w tutkach załaczonych na 2cd do maxa4.2, game design, w modelowaniu mysliwca znalazłem troche o mapowaniu unwrap uvw. niewiele tego i niekoniecznie przystepnym językiem napisane, ale już mam od czego zacząć.

dzięki za pomoc dotychczasową i przyszłą [ niech no tylko weekend nastanie - już ja jakies problemy sobie znajde :) ]