Napisano 14 Styczeń 200718 l Witam. Jak zaznaczyć tylko krawędzie będące rzeczywistymi krawędziami obiektu? Np. przy walcu tylko krawędzie tworzące okrąg bez tych tworzących zamknięcie walca? To był tylko przykład o jakie krawędzie chodzi. Ja mam skomplikowany kształt (kałuża farby) i nie zrobię tego tak łatwo jak przy walcu. Proszę o pomoc. Robert
Napisano 14 Styczeń 200718 l Nie bardzo wiem o co chodzi. Pokaż screena z krawędziami, które chcesz aznaczyć.
Napisano 14 Styczeń 200718 l Autor Jak szybko zanaczyć krawędzie? Albo jak szybko odznaczyć te w środku? Robert
Napisano 14 Styczeń 200718 l Zmień obiekt na editable poly - nie będziesz miał problemów z niewidocznymi krawędziami - będzie łatwo zaznaczać. Poza tym będziesz mógł zaznaczać krawędzie po ringu i loopie.
Napisano 15 Styczeń 200718 l Myśle że najprościej jest przekonwertować na editable poly no i potem dać zaznaczanie BORDER i poprostu zaznaczyć te krawędzie. Niewiem czy o to ci chodziło. Pozdro
Napisano 15 Styczeń 200718 l No może sie myle. No to można też zaznaczyć ze dwie krawędzie z tych co chcesz zaznaczyć tylko nie tak blisko tylko dalej od siebie noi dać LOOP. Mogę się dalej mylić heheh :) PZDR
Napisano 16 Styczeń 200718 l Przerzucić w EdPoly, zaznaczyć górną płaszczyznę, a następnie kliknąć na ikonie krawędzi (edge, nie border) po prawej stronie nad narzędziami edycji obiektów typu poly (te czerwone ikonki :P), trzymając jednocześnie wciśnięty shift - MAX zaznaczy zewnętrzne krawędzie selekcji polygonów. Jeśli naciśniemy control, to zaznaczeniu ulegną wszystkie krawędzie należące do wybranych płaszczyzn. Pozdrawiam.
Napisano 16 Styczeń 200718 l Autor Dziękuję wszystkim z pomoc. W Poly rzeczywiście nie problem zaznaczyć. Robert