tusk Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 Mój pierwszy wymodelowany obiekt. Proszę o wyrozumiałość ale jednocześnie o rady co mógłbym poprawić bo projekcik nie jest skończony :) Program Cinema 4D
hkropinski Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 witamy na forum;) co do pracy to jak na pierwszy obiekt wydaje się być fajne, ale malo widać, wiec moze jakies inne ujęcia? powodzenia w kontynuacji projektu, pozdrawiam
M4rcus Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 omg, czuję się tu jak beztalencie:p jeśli naprawdę to jest pierwsza praca to..uah - ja uczyłem sie modelować na 1 raz samochód...z tutka z komputer świata powodzenia:) no i witam
tusk Napisano 16 Styczeń 2007 Autor Napisano 16 Styczeń 2007 Dzięki za miłe słowa :) Tak to moja pierwsza praca, wcześniej tylko bawiłem się poznając program. Pozdrawiam i witam wszystkich.
Gość BigBen Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 Podwozie za słabe, zrób takie bardziej masywne, Dorób kabine jakiś środek i będzie ładnie. Powodzenia
Swinger76 Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 Hertzlich willkomen jak to mówią w na zachodzie:) Hyh...projekt ciekawy i wykonanie tez calkiem fajne.Rada BigBena o podwoziu wydaje się być słusszna.Co do uwag ode mnie to od razu widać że te stateczniki wokółsilników sa za chude.Musisz je pogrubićbo na niektorych renderach wyglądają jak wstążeczki albo coś w ten deseń.To tyle ode mnie narazie-Pracuj dalej!:) EDIT: jak się teraz jeszcze raz popatrzyłem to widać mocną dysproporcje między rozpiętością skrzydeł a kadłubem....wygląda nie co jak szybowiec, nie odrzutowiec.Wyciągnij też bardziej ster pionowy na ogonie i dodaj zdecydowanie więcej chamferów:)
piotrek Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 Mało detalu - teraz to wygląda jak model LowPoly z nałożonym MS'em. Może tak specjalnie zrobiłeś, ale samoloty raczej mają skrzydła odchylone do tyłu... :)
Swinger76 Napisano 17 Styczeń 2007 Napisano 17 Styczeń 2007 Może tak specjalnie zrobiłeś, ale samoloty raczej mają skrzydła odchylone do tyłu... :) Są takie maszyny..niewiele ale są!Moim zdaniem to ciekawy i dość orginalny koncept więc to akurat bym zostawił:)
Gość BigBen Napisano 17 Styczeń 2007 Napisano 17 Styczeń 2007 Może tak specjalnie zrobiłeś, ale samoloty raczej mają skrzydła odchylone do tyłu... :) __________________ Z tego co wiem to istniej również samoloty ze skrzydłami w strone kabiny. Ale one są bardzo wąskie, jak jamniki.
tusk Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Napisano 17 Styczeń 2007 Oczywiście skorzystam z waszych rad. Będę dorzucał aktualny stan pracy. Ale co to są chamfery ?? :) Pozdrawiam dzięki za odpowiedzi.
Swinger76 Napisano 19 Styczeń 2007 Napisano 19 Styczeń 2007 o ile korzystasz z Maxa (nie wiem jak jest w innych programach) to Chamfer to po prostu wyostrzenie zalamania lub krawędzi.Po prostu tworzy dwie linie zamiast jednej którą chamferujesz i to owocuje wyrazniejszym załamaniem w MeshSmooth
tusk Napisano 19 Styczeń 2007 Autor Napisano 19 Styczeń 2007 o ile korzystasz z Maxa (nie wiem jak jest w innych programach) to Chamfer to po prostu wyostrzenie zalamania lub krawędzi.Po prostu tworzy dwie linie zamiast jednej którą chamferujesz i to owocuje wyrazniejszym załamaniem w MeshSmooth Korzystam z Cinema 4D pradwopodobnie tam nazywa sie to Waga HYPERNurbs ale niezbyt mi to wychodzi dlatego takie efekty. Muszę nad tym popracować. Dzieki za wytlumaczenia zawsze to do przodu z wiedzą.
Rekomendowane odpowiedzi