Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

vk5q0XrMTw

vk5q0XrMTw

Mój pierwszy wymodelowany obiekt. Proszę o wyrozumiałość ale jednocześnie o rady co mógłbym poprawić bo projekcik nie jest skończony :)

Program Cinema 4D

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

witamy na forum;)

co do pracy to jak na pierwszy obiekt wydaje się być fajne, ale malo widać, wiec moze jakies inne ujęcia? powodzenia w kontynuacji projektu, pozdrawiam

Napisano

omg, czuję się tu jak beztalencie:p

jeśli naprawdę to jest pierwsza praca to..uah - ja uczyłem sie modelować na 1 raz samochód...z tutka z komputer świata

powodzenia:) no i witam

Napisano
  • Autor

Dzięki za miłe słowa :) Tak to moja pierwsza praca, wcześniej tylko bawiłem się poznając program.

Pozdrawiam i witam wszystkich.

Napisano

Podwozie za słabe, zrób takie bardziej masywne, Dorób kabine jakiś środek i będzie ładnie. Powodzenia

Napisano

Hertzlich willkomen jak to mówią w na zachodzie:) Hyh...projekt ciekawy i wykonanie tez calkiem fajne.Rada BigBena o podwoziu wydaje się być słusszna.Co do uwag ode mnie to od razu widać że te stateczniki wokółsilników sa za chude.Musisz je pogrubićbo na niektorych renderach wyglądają jak wstążeczki albo coś w ten deseń.To tyle ode mnie narazie-Pracuj dalej!:)

EDIT:

jak się teraz jeszcze raz popatrzyłem to widać mocną dysproporcje między rozpiętością skrzydeł a kadłubem....wygląda nie co jak szybowiec, nie odrzutowiec.Wyciągnij też bardziej ster pionowy na ogonie i dodaj zdecydowanie więcej chamferów:)

Napisano

Mało detalu - teraz to wygląda jak model LowPoly z nałożonym MS'em.

Może tak specjalnie zrobiłeś, ale samoloty raczej mają skrzydła odchylone do tyłu... :)

Napisano
Może tak specjalnie zrobiłeś, ale samoloty raczej mają skrzydła odchylone do tyłu... :)

Są takie maszyny..niewiele ale są!Moim zdaniem to ciekawy i dość orginalny koncept więc to akurat bym zostawił:)

Napisano
Może tak specjalnie zrobiłeś, ale samoloty raczej mają skrzydła odchylone do tyłu... :) __________________

Z tego co wiem to istniej również samoloty ze skrzydłami w strone kabiny. Ale one są bardzo wąskie, jak jamniki.

Napisano
  • Autor

Oczywiście skorzystam z waszych rad. Będę dorzucał aktualny stan pracy. Ale co to są chamfery ?? :)

Pozdrawiam dzięki za odpowiedzi.

Napisano

o ile korzystasz z Maxa (nie wiem jak jest w innych programach) to Chamfer to po prostu wyostrzenie zalamania lub krawędzi.Po prostu tworzy dwie linie zamiast jednej którą chamferujesz i to owocuje wyrazniejszym załamaniem w MeshSmooth

Napisano
  • Autor
o ile korzystasz z Maxa (nie wiem jak jest w innych programach) to Chamfer to po prostu wyostrzenie zalamania lub krawędzi.Po prostu tworzy dwie linie zamiast jednej którą chamferujesz i to owocuje wyrazniejszym załamaniem w MeshSmooth

Korzystam z Cinema 4D pradwopodobnie tam nazywa sie to Waga HYPERNurbs ale niezbyt mi to wychodzi dlatego takie efekty. Muszę nad tym popracować.

Dzieki za wytlumaczenia zawsze to do przodu z wiedzą.