Napisano 16 Styczeń 200718 l chodzi mi o zrobienie tekstury oka w photoshopie. Modeluje oko se sfery nadaje modyfikator UNWRAP UVW zaznaczam cala kule jako planar map biore edit i pokazuje mi sie ta siatka, jak ja skopiowa do photoshopa, czemu ta siatka nie jest rozłożona, tylko jest to poprostu siatka tak jak z widoku FRONT,
Napisano 16 Styczeń 200718 l jak wybierasz planar to czemu się dziwisz? wybierz cylinder będzie lepiej.
Napisano 16 Styczeń 200718 l Autor ale nie chodzi mi o uvv map tylko unwrap UVV map tam sie nie wybier cylinder czy box czy cos innego
Napisano 16 Styczeń 200718 l siatka nie jest rozlozona, poniewaz jej nie rozlozyles... zeby uzyskac rozlozona siatke, nalezy rozlozyc te siatke na plaszczyznie... F1-unwarpUVW i inne o UVW
Napisano 16 Styczeń 200718 l w wersji 8 i 9 maxa w unwrapie jest też rozkład cylindryczny nie tylko planarny (inne też są ale pewnie nie masz maxa w takiej wersji)
Napisano 16 Styczeń 200718 l no zaznaczasz poly, robisz ciecia zeby sie dalo rozlozyc, a pozniej pare razy relax i masz rozlozone, a jach chcesz na palsko to amsz unfold, normal, i na plasko...
Napisano 17 Styczeń 200718 l co o tym myślimy ? ... że zaczynasz OT w swoim wątku . Nie ten dział Panie kolego. Ps.całkiem znośne oko.. ale ta otoczka szklana za bardzo rzuca sie w oczy .. nie powinna być tak wielka... o ile w ogóle powinna być. I wygładź bardziej , bo kanciate to;) pozdr,