kovalus Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 Witam ;) Przyznaje bez bicia ze to jest moja pierwsza praca w 3ds maxie ... (zreszta to widac ;P ) Mam pytanie co byście w niej zmienili, co dodali ... ogólnie jakie są wasze uwagi :) Krytyka mile widziana ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 Jak to zwylke bywa w takich pracach, shadery leżą i kwiczą. Model też wydaje się być nieproporcjonalny. Jakiś taki krótki i gruby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Piotrek ale przeciez to jego pierwsza ;-) nie jest tak zle (jesli to scan;-) dzialaj dalej. pozdrawiam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Pierwsza, czy ostatnia - jest w Galerii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovalus Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2007 Poprawiłem troche proporcje modelu i wydaje mi sie ze juz ciut lepiej wyglada ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 kovalus: popracuj nad realizmem. popracuj nad materiałami oraz oświetleniem. jesli posiadasz maxa od ver 6 wzwyż skoncentruj się na Mental ray'u. zaobserwuj w jaki sposób odbija się i załamuje otoczenie w materiale plastiku, zobacz jak powinno się zachowywac światło oraz cienie. popracuj nad teksturą stołu oraz modelem kartki (wygląda bardzo płasko). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 lepiej wygląda po poprawkach to fakt w ustawieniach materiału kartki ustaw blur na 0,01 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 no i karteczkę możesz dla realności troszeczkę powyginać nadać lekkie wybrzuszenie bądź zakręcić rogi :) obserwuj i modeluj pozdrawiam działaj :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovalus Napisano 21 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2007 Lekka aktualizacja ... zmieniłem stół, dodałem 2 obrączki i kluczki od BMW, staralem sie to wyredendowac mentalem, czy mi sie udalo uzyskac jakis lepszy efekt ocencie sami ... ale wiecie jestem bardzo poczatkujacym i w sumie bardzo malo umiem ... zastanawiałem sie czy zamiast długopisu nie dac pióra... chyba by lepiej wyglądało ... i można by jeszcze dodac okulary ... ;P wszystkie wasze opinie i uwagi sa mile widziane ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkbart Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 Hehe, stół z tutoriala, kto go nie robił ;) No ale jak by nie było, niebo a ziemia w porównaniu z pierwszym renderem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 coś dla Ciebie mam...;p spraw sobie V-ray'a i działaj;p http://www.aversis.be/extra_tutorials/00.htm a tak to ogólnie widać poprawe ale jeszcze jest kiepsko;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 idziesz do przodu, na razie odpusc sobie realizm (trzeba sie nasiedziec i nameczyc) popracuj nad skala, modelingiem a cuda z oswietlaniem i zabawa w szadery to jak juz bedzie szmial troche modeli przerobiony (i troche doswiadczenia w fotografi) i bedziesz mial na czym eksperymentowac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi