Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam ;) Przyznaje bez bicia ze to jest moja pierwsza praca w 3ds maxie ... (zreszta to widac ;P ) Mam pytanie co byście w niej zmienili, co dodali ... ogólnie jakie są wasze uwagi :) Krytyka mile widziana ;P

dlugopis.jpg

aaa.jpg

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak to zwylke bywa w takich pracach, shadery leżą i kwiczą.

Model też wydaje się być nieproporcjonalny. Jakiś taki krótki i gruby.

Napisano

Piotrek ale przeciez to jego pierwsza ;-)

nie jest tak zle (jesli to scan;-)

dzialaj dalej.

pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Poprawiłem troche proporcje modelu i wydaje mi sie ze juz ciut lepiej wyglada ...

Napisano

kovalus: popracuj nad realizmem. popracuj nad materiałami oraz oświetleniem. jesli posiadasz maxa od ver 6 wzwyż skoncentruj się na Mental ray'u. zaobserwuj w jaki sposób odbija się i załamuje otoczenie w materiale plastiku, zobacz jak powinno się zachowywac światło oraz cienie.

popracuj nad teksturą stołu oraz modelem kartki (wygląda bardzo płasko).

Pozdrawiam

Napisano

lepiej wygląda po poprawkach to fakt

w ustawieniach materiału kartki ustaw blur na 0,01

Napisano

no i karteczkę możesz dla realności troszeczkę powyginać nadać lekkie wybrzuszenie bądź zakręcić rogi :) obserwuj i modeluj

pozdrawiam działaj :D

Napisano
  • Autor

Lekka aktualizacja ... zmieniłem stół, dodałem 2 obrączki i kluczki od BMW, staralem sie to wyredendowac mentalem, czy mi sie udalo uzyskac jakis lepszy efekt ocencie sami ... ale wiecie jestem bardzo poczatkujacym i w sumie bardzo malo umiem ... zastanawiałem sie czy zamiast długopisu nie dac pióra... chyba by lepiej wyglądało ... i można by jeszcze dodac okulary ... ;P wszystkie wasze opinie i uwagi sa mile widziane ;P

Napisano

Hehe, stół z tutoriala, kto go nie robił ;) No ale jak by nie było, niebo a ziemia w porównaniu z pierwszym renderem

Napisano

idziesz do przodu, na razie odpusc sobie realizm (trzeba sie nasiedziec i nameczyc) popracuj nad skala, modelingiem a cuda z oswietlaniem i zabawa w szadery to jak juz bedzie szmial troche modeli przerobiony (i troche doswiadczenia w fotografi) i bedziesz mial na czym eksperymentowac...