Łukasz Jaskólski Napisano 22 Październik 2003 Napisano 22 Październik 2003 Cześć. Zrobiłem takie coś. Na razie ma ok 5500 poly (myślę że da się zredukować o jakiś 1000). Teksturkę zrobię później.
giorgione Napisano 22 Październik 2003 Napisano 22 Październik 2003 Zartujesz gostek wygląda wspaniale - szczególnie twarz - dla mnie bomba:D Pozdr Giorgione
Tesaurus Napisano 22 Październik 2003 Napisano 22 Październik 2003 Troche przeswietliles rendering. Ksztal oczu do poprawki :), gacie w gornej partii i chyba ma ciut za male dlonie biorac pod uwage rekawice, chyba ze to podwiniete rekawki :D. Mysle, ze te 1000 trojkatow o ktore zoptymalizujesz siatke, mozesz wykorzystac na pasek, twarz i moze jakies kabury :) Pokazesz nam siateczke ? :cool:
Cozmo Napisano 22 Październik 2003 Napisano 22 Październik 2003 Nie ma sensu przeznaczac zredukowanych faców na dodatkowe szczegóły które i tak można zastąpić teksturą ale dodatkowe elementy wyposarzenia będą ok :D
Ufooox Napisano 22 Październik 2003 Napisano 22 Październik 2003 ladne naprawde cool jak zawsze czekam na teksturke
darkelf Napisano 23 Październik 2003 Napisano 23 Październik 2003 noo nooo fajne fajne :D... a czemu on w takiej pozycji stoi??... juz z rigiem? czy taka bedzie standardowa? :D
Łukasz Jaskólski Napisano 23 Październik 2003 Autor Napisano 23 Październik 2003 Witam ponownie. Na początek jedno wyjaśnienie: Popełniłem błąd podając ilość faców (przypadkowo uzwzględniłem szkielet) Tak więc postać ma jak na razie 3300 poly, rewolwer 1200. A propos : Czy ktoś wie może ile poly maja postacie z HL2 czy DOOM3 ? Praca nad postacią wyglądała tak: -zrobiłem rewolwer -pomyślałem ,że można dodać doń felka -wykorzystałem sporządzony wcześniej model ,który służył mi do animacji. Model oparty był na szkielecie i zrigowany przy pomocy character studio. Był to \"default\'owy\" model człowieka , wyglądał jak radziecki tancerz baletowy. -ustawiłem go w odpowiedniej pozycji i przemodelowałem nieco siatkę ,dodałem płasz i kapelusz. -z założenia miał to być model tylko na potrzeby jednego ujęcia.Gdyby miał być modelem \"użytkowym\" musiałbym (jak sądzę) zrobić najpierw animacje modelu, odpowiednio skorygować siatkę i na końcu teksturować. Korzystając z Waszych sugestii skrygowałem wielkość dłoni.Przemodeluję jeszcze kilka rzeczy , dodam pas z nabojami , kaburę. Tymczasem zamieszczam siatki. Pozdrawiam.
Cozmo Napisano 24 Październik 2003 Napisano 24 Październik 2003 Co tu dużo gadać, fajne cacko :D, chciałbym tak modelować postacie. Postacie z Doom 3 mają po 10.000 faców a przynajmniej takie były założenia na początku i tak wyglądały w wersji demo na targi E3 z tego co wiem
Cozmo Napisano 24 Październik 2003 Napisano 24 Październik 2003 .... aaa jeszcze jedno popraw buty, chodzi mi o podeszwę itp. Cały model jest super tylko te buty jakieś takie okrąglaste, nawet na podeszwie, jak nie buty, chodzi mi o okolice stopy, są za bardzo pozaokrąglane jak dla mnie. Pozdrawiam Cozmo
_michal Napisano 24 Październik 2003 Napisano 24 Październik 2003 świetny model. Twarz mnie powaliła, nie uważasz że jest podobny do Hetfielda z Matalliki? :) Po prostu musisz zrobić texturkę.
Cozmo Napisano 24 Październik 2003 Napisano 24 Październik 2003 Uderzające podobieństwo, faktycznie :p kropka w kropke. Niestety ja męczę postać już kawał czasu, chyba zrobiłem naście modeli i wszystko dupa, dobre jest to że każdy jest lepszy od poprzedniego :)
Gość P. Napisano 27 Październik 2003 Napisano 27 Październik 2003 witam. do kilku rzeczy bym sie przyczepil... ale jest to najciekawszy model jaki tu widzialem :) gratuluje!
kingwins Napisano 3 Listopad 2003 Napisano 3 Listopad 2003 zapomniałem dodać że przypomina trochę \"Revolver Ocelot\'a\" z Metal Gear Solid ;) Cool
Rtsd2 Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 Bohater fajnie wygłada...ale z twarza masz jeszcze sporo roboty...i mam tez pytanie....czy on cos ma miedzy nogami...krocze troche dziwnie wyglada...ale jak to musi tak byc to ok.
Rekomendowane odpowiedzi