Napisano 23 Październik 200321 l Concept wlasnego wykonania To mój pierwszy model (w maxie jestem od około 2 tygodni-może nawet mniej)i nie dziwcie sie że to prostacko wygląda.A dlatego go daje do WIPa bo jeszcze bede dorabiał do niego szczegółów których troszke jest.Moja technikka modelingu to prymitywy przerabiane w edit poly Aha textura jest tylko przykładowa
Napisano 23 Październik 200321 l szkic ładny ale model juz troszke gorszy ;) postaran sie tak jak pisałeś dorobić jak najwiecej szczegółów a osiągniesz efekt [piwo]
Napisano 23 Październik 200321 l Autor tylko troszke gorszy ? jak dla mnie to jest troche tragiczny ale narazie nie umiem innych metod czyli lepiej modelowac
Napisano 23 Październik 200321 l wiesz co?? dobry pomysl a wykonanie gorsze, daj model (render) bez textury w jednolitym kolorze, np popielatym, wtedy bedzie lepiej widac bledy i ci bedzie mozna lepiej pomoc... a poly modelingf nie jest taki zly :D
Napisano 23 Październik 200321 l Siema! Fajnie by było jak byś jeszcze dał siatke obiektu. A tak po za tym, to elementy ruchome(chodzi mi o \"stopy\" robota) mógłbyś zrobić jako osobne elementy przyłączone do nogi, powinno lepiej wyglądać. POZDRAWIAM
Napisano 23 Październik 200321 l Autor co do no stop to postaram sie zrobic tak jak mowisz bo narazie mi nie wychodzi wycecie i tak dalej wiec to chyba bedzie lepsze rozwiazanie
Napisano 23 Październik 200321 l Popraw temat, szczegoly w regulaminie. Zreszta wystarczy sie przyjrzec innym watkom w dziale WiP.
Napisano 23 Październik 200321 l Wszystko fajnie tylko, że ten robot nie ustałby 5 sekund, bo zaraz przewróciłby się na plecy. Postaraj się przesunąć punkt ciężkości modelu trochę do przodu tak, aby znajdował się nad stopami. Poza tym kolano jest stanowczo za wysoko. Przy takim ustawieniu, chodziłby jak człowiek na szczudłach. Proponuję obniżyć mu te kolana i niżej dodać mu jeszcze drugi przegub (tak jak ma np. T Rex).
Napisano 23 Październik 200321 l Autor nogi bede cale wymienial.najpierw rendery w jednolitym kolorze bez msmootha oraz z msmoothem
Napisano 23 Październik 200321 l jezeli stosujesz meshsmootha to unikaj trojkatow w siateczce, bo babole wyskakuja...
Napisano 24 Październik 200321 l Brolias .. dużo dużo szczegółów umieść!! Na nogach jakieś kabelki, nity, blacha itd.. to samo rączki i torsik i będzie full wypas :)
Napisano 24 Październik 200321 l Brolias .. mam pytanko .. czy pozwolisz mi spróbować sobie podłubać na twoim szkicu w maxie?? .. tak dla testu .. ale i tak dopiero jak skończę swego wipa :)
Napisano 24 Październik 200321 l Autor ofkoz.moje szkice sa dostepne dla kazdego kto chce sie pobvawic w maxie :D a wlasnie und3r wiesz kiedy bedzie dzialac forum freesigners?
Napisano 24 Październik 200321 l Z tego co wiem są przoblemy z serwerem.. ale po szczegóły to do starych wymiataczy F3D.