Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Concept wlasnego wykonania

robo.jpgTo mój pierwszy model (w maxie jestem od około 2 tygodni-może nawet mniej)i nie dziwcie sie że to prostacko wygląda.A dlatego go daje do WIPa bo jeszcze bede dorabiał do niego szczegółów których troszke jest.Moja technikka modelingu to prymitywy przerabiane w edit poly

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Aha textura jest tylko przykładowa

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

szkic ładny ale model juz troszke gorszy ;)

postaran sie tak jak pisałeś dorobić jak najwiecej szczegółów a osiągniesz efekt

[piwo]

Napisano
  • Autor

tylko troszke gorszy ? jak dla mnie to jest troche tragiczny ale narazie nie umiem innych metod czyli lepiej modelowac

Napisano

wiesz co?? dobry pomysl a wykonanie gorsze, daj model (render) bez textury w jednolitym kolorze, np popielatym, wtedy bedzie lepiej widac bledy i ci bedzie mozna lepiej pomoc... a poly modelingf nie jest taki zly :D

Napisano

Siema! Fajnie by było jak byś jeszcze dał siatke obiektu. A tak po za tym, to elementy ruchome(chodzi mi o \"stopy\" robota) mógłbyś zrobić jako osobne elementy przyłączone do nogi, powinno lepiej wyglądać. POZDRAWIAM

Napisano
  • Autor

co do no stop to postaram sie zrobic tak jak mowisz bo narazie mi nie wychodzi wycecie i tak dalej wiec to chyba bedzie lepsze rozwiazanie

Napisano

Popraw temat, szczegoly w regulaminie. Zreszta wystarczy sie przyjrzec innym watkom w dziale WiP.

Napisano

Wszystko fajnie tylko, że ten robot nie ustałby 5 sekund, bo zaraz przewróciłby się na plecy. Postaraj się przesunąć punkt ciężkości modelu trochę do przodu tak, aby znajdował się nad stopami. Poza tym kolano jest stanowczo za wysoko. Przy takim ustawieniu, chodziłby jak człowiek na szczudłach. Proponuję obniżyć mu te kolana i niżej dodać mu jeszcze drugi przegub (tak jak ma np. T Rex).

Napisano
  • Autor

nogi bede cale wymienial.najpierw rendery w jednolitym kolorze

bez msmootha

243.jpg

244.jpg

245.jpg

oraz z msmoothem

123.jpg

126.jpg

Napisano

jezeli stosujesz meshsmootha to unikaj trojkatow w siateczce, bo babole wyskakuja...

Napisano

Brolias .. dużo dużo szczegółów umieść!! Na nogach jakieś kabelki, nity, blacha itd.. to samo rączki i torsik i będzie full wypas :)

Napisano

Brolias .. mam pytanko .. czy pozwolisz mi spróbować sobie podłubać na twoim szkicu w maxie?? .. tak dla testu .. ale i tak dopiero jak skończę swego wipa :)

Napisano
  • Autor

ofkoz.moje szkice sa dostepne dla kazdego kto chce sie pobvawic w maxie :D a wlasnie und3r wiesz kiedy bedzie dzialac forum freesigners?

Napisano

Z tego co wiem są przoblemy z serwerem.. ale po szczegóły to do starych wymiataczy F3D.