Skocz do zawartości

Minibitwa 2D: City in the Clouds by kipalol

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

tak własnie..mam zamiar zrobic mu jeszcze taki komin na głowie heh ..i dorobic bardzo długie nogi....a moze zrobie ich wiecej..nogi musza byc długie bo to ma w koncu byc miasto w chmurach

nie wiem czy mi sie uda!

Napisano

Wygląda jakby było inspirowane jednym z teledysków Linkin Park... tam gdzieś im sie pojawiał obrazek z takimi stworami a puxniej gdzieśtam sobie przechodziły ;]. Narazie jest nieźle - czekam na postępy.

Napisano

nie jestem biegły w tej sztuce ale cały czas probuje znalezc własciwa technike ..dlatego tez kolejny koncept w tym samym co poprzedni klimacie..prosze okomenty,przepraszam tez za błedy ORT :D

POZDRAWIAM

mojemiastorb5.jpg

Napisano
Został bym przy Twoim szkicu, wydaje mi się że jest to najlepszy pomysł.

Pozdrawiam

ok..tez to przemyslałem...

nie pasuje mi w tej pracy ten najmniejszy monstrum w oddali.. co powinienem z nim zrobic aby nie zgubic perspektywy ??1pracawh2.jpg

Napisano

zroznicuj je bardziej,walnales 3 pierwsze z przodu tej samej wielkosci,idace obok siebie,nic wiec dziwnego ze ten 4 w oddali wydaje sie "inny". Zrob moze jedno duze bydle na pierwszym planie a reszte mniejsze,znajdujace sie dalej od niego-dzieki temu skupisz sie tylko na pierwszym,w niego wladujesz detal,a reszta oddasz tylko przestrzen. Btw ciekawy pomysl,mnostwo ciekawych rzeczy mozna wyczarowac z tych wielbladow:]

Napisano

Podoba mi się pomysł na podejście do tematu, czy inspirowałeś się może sztuką Dalego?

temptxl5.th.jpg

Bo jeśli całkiem sam na to wpadłeś, to szacunek jak stąd do Wielkiego Kraba. ;)

Napisano

nicponim.. dzieki ..a propo ludzi to własnie chciałem zrobic takich kanciastych bo takowe mi sie bardzo podobaja..sa troszq bardziej dynamiczne..a dorysuje tez nastepne miasta w oddali i połacze je tak jakby drutem telekomunikacyjnym:D moze bedzie ok

Napisano

ok prosiles o komentarz, wiec moim zdaniem:]: zmien tych ludzi. pamietaj ze inaczej wygladaja krawedzie ubran a inaczej np. metalowego helmu (sa ostrzejsze). U Ciebie wszystko wytarte gumka daje jednolita ostra krawedz. chlopaki maja racje, ze postacie sa jakies koslawe. niech gorna czesc wielblada nie styka sie koncowka z gora obrazka, mozesz albo zamalowac ten stykajacy sie kawalek kolorem tla albo dowalic konkretniej tego czegos co ma na grzbiecie wielblad - zeby wychodzilo poza kadr. tak jak teraz tworzy sie taki punkt uwagi tam i odciaga uwage :) popracuj nad perspektywa powietrzna, dodaj jakies wielblady w tle i sprobuj cos zrobic zeby byly one bardziej monumentalne (te postacie na pierwszym sa zbyt duze w stosunku do wielblada, albo wielblad ma za mocny walor w stos. do nich :)) uff. na razie tyle. trzeba sie spieszyc, bo zostalo niewiele czasu, mogliby dac tydzien wiecej chyba :)

Napisano

dzieki mant-raz ,sprobuje skorzystac z twoich rad ..tymczasem zostawiam troszq ulepszona wersje...

prawiekoniecqa8.jpg

oraz zaplanowałem sobie co jeszcze powinienem zrobic..

praiwekonicccb8.jpg

..tak ,tak....... gdyby tak sie nie leniuszyło to nikt nie nazekałby na czas :D

Pozdrawiam.... dziekuje za Comenta Rze :D

Napisano

ja juz skonczyłem i wiecej juz w tym nie bede nic robic :P heh no raczej nie wygram ale umiejetnosci troszq podszlifowałem dziekuje za wszystkie komentarze,Ua w poniedziałek do szkoły a tu jeszcze nic nie mam zrobione ;]

Pozdrawiam

Napisano

no fajnie to wyglada jednak ma minusy i to dosc powazne- nie wyglada to na miasto-raczej jakis przemarsz wojska czy czegos takiego na wojne,albo transport cennego ladunku na grzbiecie stwora- tak czy siak słabe z tego miasto. Drugi problem to tytulowe chmury- te zolte to bardziej burza piaskowa, chmury tez dziwnie gdyby wystapily tu, bo sam wielblad ma ok.30-40 metrow wysokosci;/ No ale tak czy siak;] fajnie sie prezentuje,no i niezle postepy zrobiles

Napisano

po prostu taki miałem pomysł na moje miasto w chmurach..byc moze nie przedstawiłem wszystkiego tak jak byc powinno-brak doswiadczenia

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności