lee24 Napisano 28 Styczeń 2007 Napisano 28 Styczeń 2007 Witam wszystkich, Tworze wlasnie salon w mieszkaniu, ale cos nie mam dzisiaj polotu na pomysł, pomóżcie mi cos tu pozmieniac, jakos ożywic ten salon. Zmienic kolory w salonie na inne? czy dodac moze duzo zieleni? Przyjmę każdą krytykę i poradę, z góry dzięki ;) Pozdrawiam
Yaro16 Napisano 28 Styczeń 2007 Napisano 28 Styczeń 2007 dodaj detali,mogą być jakieś kwiaty.dywan też nie najlepszy i może kadr zmień na taki w formacie 16:9.Ale i tak jest ładnie.
Fargate Napisano 28 Styczeń 2007 Napisano 28 Styczeń 2007 meble lataja (sofa), i dywan jest jakis dziwny... w sumie tylko to mi nie pasi. dodaj zieleni, i baw sie renderingiem bo scenka ma potencjal. pozdro
lee24 Napisano 30 Styczeń 2007 Autor Napisano 30 Styczeń 2007 Poprawiłem dywan, a własciwie to zrobiłem nowy przy pomocy Particle sys. Nie bardzo wiem co mam zrobic z tym dziwnym kurzem na tapczanie i scianach? Firanki tez jakoś słabo wychodzą. Znacie jakies dobre ustawienia na te problemy? Jak Wam sie podoba dywan? Szczerze przyznam ze pierwszy raz cos takiego zrobiłem (oczywiscie z tutka) renderuje w Irradmap i LC, max 8.0 i vray 1,5 RC2 Pozdrawiam ;)
Fargate Napisano 30 Styczeń 2007 Napisano 30 Styczeń 2007 dywanik - spoko daj jakies inne wersje kolorystyczne. co to "kurzu" - jesli chodzi o te plamki (no niewiem ja to nazwac :P ) to chyba wina niskeigo samplingu daj wyzsze ustawienia i zobacz czy to rozwiazalo problem. ps: na drugim renderku nie widze sofy (czrna plama) pozdro
lee24 Napisano 31 Styczeń 2007 Autor Napisano 31 Styczeń 2007 Co sądzicie o tym teraz? Zmieniłem kolorystyke i poprawilem kilka rzeczy ale niestety popsułem skórzane kanapy, bo wygladają jak skóra z krokodyla :/ Macie może jakies pomysły, co tu jeszcze dodac, albo co poprawić? jak sie Wam teraz podoba? ps: ta czarna plama to byla sofa tylko pomyliłem kolory :/ wybaczcie, ale to dopiero moje początki z maxem :) pozdrawiam :)
Fargate Napisano 1 Luty 2007 Napisano 1 Luty 2007 no to tak... jest tam sufit? teraz mi nie pasuje mapowanie kilku rzeczy (panele na pierwszym i sofy na drugim renderku) IMO wersja nocna lepsza ale musisz wszystko ladnie rozlozyc na scenie tzn. dywanik jest pod jedna sofa i calosc jest przesunietaw lewo. zielen wydaje sie ok. Teraz sie przyjzalem i wydaje mi sie ze dywanik ma za dlugie te "wloski" zrob z 1-2cm krotsze. oczywiscie skora na pierwszym renderku do poprawy :P pozdro
lee24 Napisano 1 Luty 2007 Autor Napisano 1 Luty 2007 Dzieki za komentarz, postaram sie to poprawic. Pozdro ;)
chudy Napisano 1 Luty 2007 Napisano 1 Luty 2007 a gdzie sie podziały cienie? ;] jakoś to dla mnie najbardziej mi nie pasuje. aha jeszcze drewno na kanapach.... chyba masz za duży tyling.
Gedeon Napisano 1 Luty 2007 Napisano 1 Luty 2007 Sam wystrój mnie się podoba, zastosuj się do rad przedmówców. Troszkę tylko pusto... Dodaj jakichś detali np. kwiatka jakiegoś, bądź porcelanę, szkło ozdobne.
Rekomendowane odpowiedzi