dariusz Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 witam:] bardzo fajny temat. narazie model, 376 face'ów. pierwszy raz robie cokolwiek w low poly, więc sory za siatke:)
vv3k70r Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 ale mailo byc 400 triangli, nie facow :) modelik ladny ale musisz mu sciac gdzies polowe trojkatow :)
dariusz Napisano 3 Luty 2007 Autor Napisano 3 Luty 2007 eee, jak dobrze pamiętam face to triangle:/ nvm liczyłem triangle
mirach Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 Veły ładne najs autko Tam z tylu, jak się łączą te dwa... no, cośie odchodzące z kabiny z karoserią wg mnie możesz wywalić te kwadraty, bo i tak tego nie będzie za dobrze widać. Z zaoszczędzonych poly wymodził bym jeszcze lusterka, bo one odstają i jak się patrzy na pojazd z przodu / tylu to fajnie wyglądają. pozdrawiam Mirach
dariusz Napisano 3 Luty 2007 Autor Napisano 3 Luty 2007 dzieki panowie:* mirach zrobiłem lusterka i wywaliłem te kwadraty:) po lekkim odchudzeniu ma 372 trójkąty może spoiler z tyłu zrobie:) nabieze detalu...
Gość obo Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 Samochodzik bardzo fajny. No i zrób ten spoiler, masz jeszcze 28 trisów do wykorzystania ;)
giorgione Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 gicior - wygląda świetnie tylko chyba ustawienie lusterek powinno sie zmnieć -jakoś tak mi nie pasują - no ale to tylko moja opinia:)
_michal Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 W Gran Turismo na PSX, koła z boku były quadami+alpha, dzięki temu pozbyli się tej kanciastości.
mirach Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 Super jedziesz :) Rzeczywiscie, lusterka dal bym ciut nizej, fajne to wciecie w masce, tylko nie wiem czy nie za głebokie. No, a teraz dajesz wnętrze, lampy i kierowce... ;)
dariusz Napisano 3 Luty 2007 Autor Napisano 3 Luty 2007 empeck w nfsie porsche tez tak zrobili, ale nie zmieszcze tego na mapce 128x128. mirach lusterka i tak są za nisko, bo tył samochodu zasłania z nich widok:) No, a teraz dajesz wnętrze, lampy i kierowce... nie ma sprawy, przecież mi zostały aż 4 trójkąty:) mapowanie w toku...
_michal Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 Dariusz - da się. Użyj dwóch zestawów UV, na pierwszym daj normalnie kolor całego auta, na drugim tylko przezroczystość koła. Kolor niech użyje pierwszego zestawu, alpha drugiego :)
maverick sheep Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 eee mlody czemu nie porschak :( ale gut work :) jedziesz jedziesz :) ten wiwem (sorki za fachowe okreslenie) w masce nie za gleboki troche :) :*
dariusz Napisano 4 Luty 2007 Autor Napisano 4 Luty 2007 ciężko mi idzie texturowanie:/ każdy pixel na wagę złota. teraz widze jak go strasznie brzydko zamapowałem;) WIP:
Lis Napisano 4 Luty 2007 Napisano 4 Luty 2007 hehe. świetnie. Od razu przypomniał mi się Screamer 1 :)
dariusz Napisano 5 Luty 2007 Autor Napisano 5 Luty 2007 chyba koniec:) sory za brak przezroczystości na animce;)
giorgione Napisano 5 Luty 2007 Napisano 5 Luty 2007 jaa - takim autkiem chętnie bym, sobie pojeździł :)
mirach Napisano 5 Luty 2007 Napisano 5 Luty 2007 Naprawde fajnie wygląda autko. A teraz do krytykowania :) - Strasznie duzo na texutrze zajeła felga - Za to mało miejsca na światła, przez to przednie wygląda rozmazanie, ale pewnie nie chce ci sie teraz calej texturki od nowa robic :) - i jeszcze po srodku tego wcięcia w mase jest taka ciemna krecha, jakos nie przekonuje mnie jej obecność tam :) W kazdym razie, naprawde fajnie wyszło.
3Jane Napisano 5 Luty 2007 Napisano 5 Luty 2007 Hej, niesamowite autko, aż mi się przypominają czasy dzieciństwa i resoraki ;) Rzeczywiście felgi jakoś dziwnie wyszły, ale poza tym bardzo mi się podoba :) pp, _3Jane
dariusz Napisano 5 Luty 2007 Autor Napisano 5 Luty 2007 giorgione dzięki:) mirach thx ziom elo 3 2 0;) jak pamietam texturki np do ReVolta to tam koło tez zajmowało dużo miejsca (nawet 25%), a nie chciałem mieć pixelozy na feldze:D a co do krechy to chciałem tam zaimprowizować wybrzuszenie, ale widocznie nie wyszło:) hehe 3Jane, to dziewczynki też się bawiły resorakami?:D
Kuba Napisano 5 Luty 2007 Napisano 5 Luty 2007 Wyszło super. Nie wiem jak powinno być umieszczone lusterko, ale wychodzące z szyby wygląda dość eksperymentalnie :). W każdym razie autko gitara.
mirach Napisano 5 Luty 2007 Napisano 5 Luty 2007 No nie no, ziom, kminie zajawe, pocharatana flegla wygląda całkniem nie elo. PS. kiedyś zamorduje cie za to elo 3 2 0... :) PS2. krecha wyszła.. podejzanie :) znaczy niezly dirt wyszedl, tylko nie spodziewal bym sie go w tamtym miejscu. PS3. ah, ReVolt, ta gra była super, szkoda tylko ze na moim sprzęcie nie chodziła i musialem u kumpla grac :)
Rekomendowane odpowiedzi