Napisano 27 Październik 200321 l wybaczcie lamerskie pytanie ale mam klopot z loftem. zadko uzywam tego narzedzia i nigdy nie mialem takiego problemu. chodzi o to ze robie kolo zebate i loft tworzy mi plaszczyzny w niewlasciwych miejscach, probowalem przelaczac rozne opcje ale jakos nie moge trafic po omacku. Moze ktos wie jak to zmienic?
Napisano 27 Październik 200321 l Autor moge - jak tylko opanuje dolaczanie obrazkow :P (cos sie chyba na forum zmienilo - musze zalozyc konto na WP :( albo innym servie ) a problem juz rozwiazalem - okazalo sie ze zapomnialem zamknac spline-a - ale ze mnie gapa :P dzieki za zainteresowanie
Napisano 27 Październik 200321 l Wiesz loftem to sie chyba nie da koła zebatego zrobić. Ja na twoim miejscu narysował bym kształt jednego zęba potem użył opcji arrey i skopiował bym go wilości mi potrzebneja potem extrudował.
Napisano 27 Październik 200321 l Autor dla zainteresowanych trybik z lofta wyglada tak niestety obsluga brazila polega w moim przypadku na metodzie prob i bledow wiec render jest dosc \"dziki\" ;);););)
Napisano 27 Październik 200321 l Autor dodam jeszcze ze moze faktycznie mozna to zrobic tak jak napisal sebfx, ale ja zrobilem tak ze najpierw narysowalem \"dziure\", potem obrocilem ja arrayem 5 razy, nastepnie narysowalem spline - \"ząbek\" czyli zewnetrzna krawedz, powielilem go wielokrotnie, po czym uzylem modyfikatora bend. (i wlasnie w tym splainie zapomnialem zweldowac koniec z poczatkiem) a potem... potem juz tylko loft :D
Napisano 29 Październik 200321 l Autor nie to nie ;P tymczasem mam kolejny problem - wlasnie zwiazany z brasilem nie wiem cdlaczego ale oswietlenie jest uzaleznione od ustawienia kamery (wzglednie niektore plaszczyzny po prostu sie nie renderuja - dodam ze nawet na wlaczonym force 2-sided) i wogole jakis krzaczor wyskakuje w jednym z ujec jak to naprawic?
Napisano 29 Październik 200321 l Autor tu widac krzaczora - widoczny nad trybikiem na plytce ta biala,skosna kreska (ten cien tez jakis dziwny jest) a tu widac zmiane oswietlenia w porownaniu do poprzedniej sceny (dodam zeustawienie swiatel nie uleglo zmianie!) a to jest scena: