3dsmaxman Napisano 8 Luty 2007 Napisano 8 Luty 2007 Cześć! Mam taki problem - podczas obrotu jednego z obiektów ulega on dziwnej deformacji - coś jakby skalowanie niejednolite... Czy ktoś z was spotkał się z takim problemem i wie, czym jest spowodowany / jak go rozwiązać? Z góry dziękuję za pomoc..
lpshinoda Napisano 9 Luty 2007 Napisano 9 Luty 2007 może zapodaj jakieś większe screen'y... co konkretnie chcesz obrócić, cały przedmiot czy tylko jakąś jego część...
3dsmaxman Napisano 9 Luty 2007 Autor Napisano 9 Luty 2007 Eee.. wszystko widać. Chcę obrócić tylko zaznaczony na biało obiekt, a on mi się deformuje! O to chodzi.
textury.pl Napisano 9 Luty 2007 Napisano 9 Luty 2007 Jeśli masz przeskalowany objekt i obracasz go na poziomie sub edit to takie klocki są możliwe. jesli nie to trudno powiedzieć. Zaznacz objekt -> Utities -> Reset x Form -> reset -> convert to poly
krzyhhh Napisano 9 Luty 2007 Napisano 9 Luty 2007 zresetuj Xforma tego obiektu (dodajesz na niego modyfikator Xform a potem "collapse all" na liście modyfikatorów)
Rekomendowane odpowiedzi