Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Takie sobie śmieszne działko stacjonarne robione całkowicie bez planu:D70d9658a0ae2bfb760c7bb937cf3fbe0,14,19,0.jpg5e7861b85da3d2cdf2c8ec24fbeb00d6,14,19,0.jpgfd2e638248132c23d172251409d32f09,14,19,0.jpg2211a8a71befe80033ad161c81c89067,14,19,0.jpgwszelkie wskazówki i komentarze są mile widziane:D

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No tak smieszne...

Kilka slow krytyki:

Zrobienie takiego dzialka zajelo Ci pewnie jakies 30 minut... tylko pytam po co...???

Bo jesli pytasz o sam model to sorry ale jest bardzo kiepski (nie pisze juz o teksturowaniu i renderingu), czemu tak uważam bo wyglada jak by go ktos wystrugał z zawiazanymi oczami... to po prostu nie ma prawa dzialac, w zaden sposob, chyba ze jako strach na .... nie sorry zagalopowalem sie.

Dam Ci cena rade:

Modelowanie to nie taka prosta sprawa, ale mozna jej sie nauczyc!!!

Trzeba zaczac od przerobienie kilku, -nastu tutoriali...

Pozdrawiam, życze powodzenia.

Napisano

Hm, wrzuciłes do WIPa więc pewnie oczekujesz komentarzy, chociaz nie zbyt napisales co bys od nas chciał, ja dodam więc coś od siebie:

Zrób działko z planem :)

PS: to nie jest modelowanie, to jest skladanie primitivsów :)

pozdrawiam

Mirach

Napisano

To mnie rozwaliłeś :P

Moja pierwsza praca nawet plan miała... zrobiłem power charger na gMax (identyczny jak w tutku i dla tego mi się grafa 3d spodobała).

Nie wiem ile siedzisz w 3d, ale chyba każdy zanim się za coś weźmie ma jakiś plan. No i co do tekstur to samo nałożenie domyślnych i bez jakiegoś szczególnego mapowania też efektu nie poprawia.

Napisano
  • Autor

robione bez planu bo robiłem cos całkiem innego ale że nie szło wogle tak jak powinno to zaniechałem prób... ale z tamtego cosia udało mi się pomysł wyciągnąć. Michlord masz w takim razie bez textur:P;]

d6727339c721a2fa03d65795a4622cb0,14,19,0.jpg

Napisano

Weź dodaj detali, coś pomyśl. Choćby dwa rysuneczki jako concept. Zajmij się górą. Wyrzuć to ramie, bo to parę boksów. Żenada, ale na razie zrób model. ;( Płakać mi się chce. Powodzenia.

Pozdr.

Napisano

Patrząc na twoją prace nie da się ukryć - początkujący z ciebie grafik.

Dam ci ważną radę - naj pierw opanuje dobrze modelowanie a później bierz się materiały i rendering. Jeżeli model jest do niczego to żadna tekstura czy render tego nie zmienią.