MrMoonwalker Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 Witam, Zadawalem to pytanie tez na innych forach, ale nikt mi nie pomogl... moze tutaj? Zainstalowalem sobie gmaxa, wszystko by bylo w porzadku gdyby nie jeden szczegol - co jakis czas podczas pracy resetuje mi kompa! Zauwazylem ze dzazwyczaj dzieje sie to przy maksymalizacji okna programu. Wiem ze to nie tylko u mnie tak sie dzieje, ale takze u kolegi wiec to chyba jakis problem ogolny i byc moze znany. Spotkal sie ktos z tym i wie jak temu zaradzic? Pozdrawiam
BLADE Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 za mało udzieliłes informacji. jaki system operacyjny? jaki sprzęt itp..
MrMoonwalker Napisano 13 Luty 2007 Autor Napisano 13 Luty 2007 sorry No wiec system operacyjny Windows XP Home SP2 Odnosnie sprzetu to procesor AMD Athlon 3200+ na plycie Gigabyte(nie pamietam oznaczenia), 1GB Ram, karta grafiki GeForce 6600 GT z Gainwarda. Podejrzewam ze to wina moze windowsa XP, bo w wymaganiach sprzetowych gmaxa pisze ze trzeba miec win98 lub 2000?
BLADE Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 możesz spróbować go odpalić w trybie z godności z 98/2000. nie mam gmaxa i z niego nie kożystalem wiec nie wiem cyz w nim sie wybiera miedzy directx a opengl więc sprawdź. rozumiem ze sterowniki masz wszystkie najnowsze. czasem programy sie wypluwają poprostu przez bajzel w systemie. możesz jeszcze pobawic sie ustawieniami grafiki ale ciezko stwierdzic czy cos to da
_michal Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 Dziwne. Ja też mam XP SP2, GF6600GT, 700coś tam ramu, Athlona 1700+ i Gmax mi śmiga bez większych problemow.
MrMoonwalker Napisano 13 Luty 2007 Autor Napisano 13 Luty 2007 empeck: a jakiej wersji gmaxa uzywasz? Blade: Sprobuje potem uruchamiac w tym trybie zgodnosci, moze to cos pomoze... No i sprawdze te sterowniki wszystkie.
MrMoonwalker Napisano 14 Luty 2007 Autor Napisano 14 Luty 2007 no to w takim razie mamy ta sama wersje gmaxa. Na razie testuje rozne konfiguracje i moze dojde do tego w czym tkwi u mnie problem. Dzieki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi