Napisano 13 Luty 200718 l Witam, Zadawalem to pytanie tez na innych forach, ale nikt mi nie pomogl... moze tutaj? Zainstalowalem sobie gmaxa, wszystko by bylo w porzadku gdyby nie jeden szczegol - co jakis czas podczas pracy resetuje mi kompa! Zauwazylem ze dzazwyczaj dzieje sie to przy maksymalizacji okna programu. Wiem ze to nie tylko u mnie tak sie dzieje, ale takze u kolegi wiec to chyba jakis problem ogolny i byc moze znany. Spotkal sie ktos z tym i wie jak temu zaradzic? Pozdrawiam
Napisano 13 Luty 200718 l Autor sorry No wiec system operacyjny Windows XP Home SP2 Odnosnie sprzetu to procesor AMD Athlon 3200+ na plycie Gigabyte(nie pamietam oznaczenia), 1GB Ram, karta grafiki GeForce 6600 GT z Gainwarda. Podejrzewam ze to wina moze windowsa XP, bo w wymaganiach sprzetowych gmaxa pisze ze trzeba miec win98 lub 2000?
Napisano 13 Luty 200718 l możesz spróbować go odpalić w trybie z godności z 98/2000. nie mam gmaxa i z niego nie kożystalem wiec nie wiem cyz w nim sie wybiera miedzy directx a opengl więc sprawdź. rozumiem ze sterowniki masz wszystkie najnowsze. czasem programy sie wypluwają poprostu przez bajzel w systemie. możesz jeszcze pobawic sie ustawieniami grafiki ale ciezko stwierdzic czy cos to da
Napisano 13 Luty 200718 l Dziwne. Ja też mam XP SP2, GF6600GT, 700coś tam ramu, Athlona 1700+ i Gmax mi śmiga bez większych problemow.
Napisano 13 Luty 200718 l Autor empeck: a jakiej wersji gmaxa uzywasz? Blade: Sprobuje potem uruchamiac w tym trybie zgodnosci, moze to cos pomoze... No i sprawdze te sterowniki wszystkie.
Napisano 14 Luty 200718 l Autor no to w takim razie mamy ta sama wersje gmaxa. Na razie testuje rozne konfiguracje i moze dojde do tego w czym tkwi u mnie problem. Dzieki za pomoc.