Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wróciłem :D, co prawda czegoś się nauczyłem, chociaż niewiele, ale mimo to znowu zabieram się do pracy. Zamierzam zrobić scenę na której w pierwszym planie będzie przybliżony sterylny stół ze strzykawą i zakrwawionym skalpelem, a w tle będzie reszta pomieszczenia (rozmyta trochę). Jak dotąd ukończyłem, no może nie do końca, strzykawkę. I w związku z tym mam problem, płyn jest zbyt, hmmm, gęsty, jakby był bryłą i zapytam się - co zrobić z materiałem, aby bardziej przypominał płyn?

strzykawazg1.png

oto szczykaffka ;p

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Gość BigBen
Napisano

Ała, ukłucie taką igłą naprawde by bolało.

Jak jest płyn w srodku to nie może być ten spust dociśnięty do strzykawki.

Hehe ciekawy jestem tego gabinetu. Pozdrawiam

Napisano

Heh, w strzykawkach nie chodzi o wygląd, ale o poprawne działanie. Zobacz strzykawki na goglach. Rozumiem, że to twoje początki. Musi być prostsza. Igła mniejsza i dłuższa, a poza tym widzę, że tu jest w środku ;^. Płyn musi być sam w sobie płynem jako model przede wszystkim. Zaznacz wewnętrzne ścianki pojemnika potem "detach" i tą ciecz zaokrąglij przez zbliżenie do siebie wierzchołków u góry. Nadaj temu wygląd cieczy i zrób "turbosmooth". Powinno wyjść. Materiał cieczy powinien być bardziej specyficzny, niż materiał ze zmniejszonym opacity. Poczytaj tutki. Powodzenia.

Pozdr.

Napisano

Ja jeden błąd zauważyłem. Jeżeli strzykawka jest pełna .. to wtedy to za co się ciągnie (Bój jeden wie jak to się zwie) jest wysunięte ^^ No i igła, dłuższa i cieńsza.

Pozdrawiam,

Solo