carmen Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 mimo że dodaje światło i obrazek się rozjaśnia.. .to podczas quick render i normalnego render mam tylko jednolitą ciemnośc, co robie nie tak?
AGmakonts Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 jake masz światło, jednostki w maksie i wielkość sceny?
carmen Napisano 14 Luty 2007 Autor Napisano 14 Luty 2007 a wiec robie cwicxenia zgodnie z ksiązką... mam wymiar pudelka 100cm na 100cm, jest wywinięte, material nalozony, a swiatlo dalam z create - phonometric - presets - 100W bulb, ale zwiększylam do 200 i dalam ich kilka, w widoku scena mi się rozjasnila... ale po renderingu mam ciemna plame... zeby bylo smiesznie kolega mi doradzil i przeprowadzil przez cos takiego jak Brazil (nawet nie wiem co to) i po zmiane ustawien na Brazila renderuje się wszystko super... co bylo nie tak ??? bylam u doktora na uczelni, jemu program zahowywal się normalnie :(
Kris_R Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 Zwiększ siłę światła albo dla testu przybliż do pudełka... powinno być ok. Poważnie :) A jeśli wciąż będzie coś nie tak to możesz pokusić się o umieszczenie pliku ze sceną 3d. Wtedy, mając wgląd w ustawienia łatwiej będzie doradzić.
SUPER_OkO Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 Albo poprostu nie wlaczyles pstryczka elektryczka lB[i .. ah ta moja madra glowa
carmen Napisano 15 Luty 2007 Autor Napisano 15 Luty 2007 to gdzie jest opcja włanczania i wylaczania swiatla? to mi sie przyda tez podczas aniamcji, np lampke mam i chce ja wlaczyc i zgasic...
SUPER_OkO Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 Zanimuj parametr z klatki na klatke INTENSITY z 1 np. na 0
Rekomendowane odpowiedzi