Napisano 16 Luty 200718 l Mam pytanie odnośnie okna w którym znajdę opcje dotyczace podstawowych parametrów brył Ponieważ niemoge wyłonczyć przekątnych w segmentach. Jak to zlikwidowac bo przez przypadek coś włonczyłem i Kicha niemoge tego odszukać. Ale niechce tego zrobić tylko w jednaj zaznaczonej bryle tylko odrazy jak je tworze zeby tego w nich nie było . Jesli dobrze sie orjętuje to jest to "Vertex ticks"
Napisano 16 Luty 200718 l po pierwsze nie podałeś softu w którym pracujesz. ale wydaje mi sie ze max. po drugie poszukaj w opcjach wyświetlania i tam powinieneś mieś możliwość wyłączenia przekątnej. po trzecie używaj słownika w trakcie pisania na koniec polecam magiczny klawisz F1
Napisano 16 Luty 200718 l Autor Soft max. Niestety tam szukałem ale to tylko je ukrywa ale niestety dalej istnieją jeśłi próbuje Modyfikować stworzony element
Napisano 16 Luty 200718 l No pewno że istnieją jak pracujesz na meshu. Ma on to do siebie że jest zbudowany z trójkątów. Musisz przejść na editable poly żeby płaszczyzny tworzone były z ngonów.
Napisano 16 Luty 200718 l nie mam juz maxa bo przesiadlem sie na blendera. w opcjach programu napewno jest ta opcja odnosnie wyswietlania, poszukaj dobrze.