Napisano 18 Luty 200718 l Witam Robię drugą połówkę obiektu poleceniem mirror instance i nie mogę weldować vertexów gdyż tylko na jednej połówce dają się zaznaczyć. Można to zrobić tylko z opcją mirror/copy, a ja chcę z instance. Da się to jakoś zrobić? Pozdrawiam.
Napisano 18 Luty 200718 l chodzi ci o weldowanie vertexów na złączeniu, tak? no więc z mirror/copy/instance się nie da, ale możesz użyć zamiast tego modyfikatora symmetry z włączoną opcją weld seam.
Napisano 18 Luty 200718 l Autor Z mirror/copy się połączą ale wtedy trzeba edytować połówki osobno :(
Napisano 18 Luty 200718 l no uch przecież czytaj co piszę masz zrobić symmetry modifier, nie żadne mirror.
Napisano 18 Luty 200718 l Autor Ok Aniu nie denerwuj się, bo to szkodzi urodzie. To dopowiedz mi na to: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=35599
Napisano 18 Luty 200718 l Heh, to podziękuj jej chociaz za pomoc zamiast mówić o szkodliwosci zlosci A z tego wątku co podajesz to dość trudno wywnioskować o co dokładnie biega tam. Napisz jak poprawiasz piwot, i co z tą symmetry robisz, bo wg mnie wstarczy przesunąć srodek symetrii i po sprawie.
Napisano 18 Luty 200718 l Też miałem kiedyś z tym problem, dlatego jak jeszcze nie rozumiesz to spróbuję ci to wyjaśnić. Otóż na przykładzie poniżej widzisz zaznaczone edgesy na krańcu modelu, najpierw musisz je zaznaczyć a następnie potem dodać modyfikator symmetry który będzie odwoływać sie właśnie do tych edgesów i będą one punktem zaczepienia do odbicia lustrzanego. Zaznaczyłem ci także opcję Weld Seam o której już wcześniej Ania napisała. Pozdrawiam, charlie