zdunek89 Napisano 18 Luty 2007 Napisano 18 Luty 2007 Witam nie jestem pewien czy to dobry dział, jeśli zły to prosze o przeniesienie tego tematu. Wyrenderowałem animację w plikach bmp, kiedyś czytałem że tak lepiej i potem to złożyć i tu mam pytanie: jak albo bardziej czym złożyć teraz te bmp na filmik?
vv3k70r Napisano 18 Luty 2007 Napisano 18 Luty 2007 adobe premiere, adobe image ready, max->videopost, max->player...
piotrek Napisano 18 Luty 2007 Napisano 18 Luty 2007 Najlepszy do tego celu będzie chyba VirtualDub (darmowy). Na przyszłość raczej nie renderuj do formatu bmp. Znacznie lepiej nadaja się do tego takie formaty jak Targa, TIFF. Ewentualnie podobno w miarę dobry jest także PNG, jeśli musisz uzywać kompresji.
vv3k70r Napisano 18 Luty 2007 Napisano 18 Luty 2007 tylko zeby Ci nie przyszlo do glowy renderowac przezroczystosci z filtrem czy raytracem do png z alfa... bo w meijscu tla bedizes zmial dosc niewidzialne obiekty :)
jaras Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 takiej operacji możesz też dokonać w samym maxie bez korzystanie z innych programów w Ram playerze
ttaaddeekk Napisano 24 Luty 2007 Napisano 24 Luty 2007 najlepiej renderowac do tiff, i w ram playerze zamieniac na mov bez kompresji jezeli chcesz to potem obrabiac, bo avi jest troche niepelnosprawny :P
Rekomendowane odpowiedzi