Napisano 18 Luty 200718 l Witam nie jestem pewien czy to dobry dział, jeśli zły to prosze o przeniesienie tego tematu. Wyrenderowałem animację w plikach bmp, kiedyś czytałem że tak lepiej i potem to złożyć i tu mam pytanie: jak albo bardziej czym złożyć teraz te bmp na filmik?
Napisano 18 Luty 200718 l Najlepszy do tego celu będzie chyba VirtualDub (darmowy). Na przyszłość raczej nie renderuj do formatu bmp. Znacznie lepiej nadaja się do tego takie formaty jak Targa, TIFF. Ewentualnie podobno w miarę dobry jest także PNG, jeśli musisz uzywać kompresji.
Napisano 18 Luty 200718 l tylko zeby Ci nie przyszlo do glowy renderowac przezroczystosci z filtrem czy raytracem do png z alfa... bo w meijscu tla bedizes zmial dosc niewidzialne obiekty :)
Napisano 20 Luty 200718 l takiej operacji możesz też dokonać w samym maxie bez korzystanie z innych programów w Ram playerze
Napisano 24 Luty 200718 l najlepiej renderowac do tiff, i w ram playerze zamieniac na mov bez kompresji jezeli chcesz to potem obrabiac, bo avi jest troche niepelnosprawny :P