Napisano 19 Luty 200718 l WITAJCIE! mam poważny problem i potrzebuje go szybko rozwiązać :( Zrobiłem projektor który wyświetla zdjęcia na ścianie, po nich, ma wyświetlić animacje. Wszystkie zdjęcia i ta animacje wykładam do projector mapa. Wszysko idzie ładnie ale... animacja ma zacząć "iść" gdzieś w 2giej minucie dopiero, od porządanego czasu daje MULTIPLIER na 1 czyli wlączam to swiatlo ale animacja, zaczeła sie już dużo wcześniej :( CZYLI... jak zrobić żeby moja animacja zaczynała sie tam gdzie ja chce? :| Prosze o pomoc!!!!!!!
Napisano 19 Luty 200718 l nie jestem pewnien tego co zaraz napisze ale jako ze ci sie spieszy a ja nie mam max'a przed soba to i tak napisze :) w opcjach materialu Standard (zakladam ze takiego uzywasz) jest zakladka Dynamic Properties i tam powinny byc opcje dzieki ktorym mozna kontrolowac FPS i od kiedy ma zaczac animowac mapy. musisz zaladowac mape to swiatla przez instance z material editora a pozniej zmieniaj parametry w MatEditor. powodzenia
Napisano 19 Luty 200718 l Autor No widzę ze to sprawdzona informacja, ale poprawcie mnie jak się myle... Wkaldam moją ANIMACJE (AVI!!) jako diffuse?? Potem patrze sobie do tego dynamic propertis :) a tam sa tylko 3 suwaki od: Bounce coś tam, Static Friction i sliding Friction... to to? I które tu słuzy do czego? :( Mozecie mi to troszku wyoślić? :(
Napisano 19 Luty 200718 l track view-tam w materiale bedziesz mial kiedy sie difus startuje i kiedy sie wylacza, jak to za duzo dlubania to moze dodaj puste dwie minuty do tej animacji co ja ladujesz i po ptokach?
Napisano 19 Luty 200718 l Autor No i zerknąłem sobie do Track View i nie moge chyba znaleźć tego o czym pisałeś, znalazłaem mój materiał, rozwinałem kolejno Maps->Diffuse ale ta opcja jest nieedytowalna :( a jak rozwine ją dalej to już mam Offset i Blury i inne... nie moge znaleźć jakby ON/Off :9 Politujcie sie jeszcze trochu nade mną i pomóżcie plz :( P.S. wlasnie pogrzebałem w DOPE SHEET i znalazłem tam CZAS niby, ustawiłem czas dla DIFFUSE ale to nie przyniosło skutku, niby ma swój zakres, ale animacja idzie se jak szła... :( Jak moge tam wmontować ani,macje jeszcze jakoś!? Albo mzoę coś źle robie?
Napisano 19 Luty 200718 l Autor Dobra wiecie co? znalazłem, dzięki za help. Nie było w DYN. Properties tylko w opcjach may była poprostu zakąłdka TIME xD mimo wszyskto dziekuje za wasz czas :) POZDRAWIAM!!