Obstein Napisano 25 Luty 2007 Napisano 25 Luty 2007 Witam. Jestem nowy na forum :) JEstem dośc początkuący w 3ds max ale postanowilem zrobic swoja pierwsza wieksza pracke. Jest to aneks kuchenny, pozniej planuje zrobic caly pokoj jednak wpierw potrzebna mi wasza pomoc i opinie :) Pierwsze pytanko jak zrobic dobre panele? Bedę wdzięczny za każdą krytyke :) 2 ujęcie Światła nie są jeszcze do końca poprawnie ustawione bo nie zrobilem halogenów jednak ich polozenie jest przyblizone ;p. Wszystko robione w 3ds maxie + Mental ray
piotrek Napisano 25 Luty 2007 Napisano 25 Luty 2007 Okropnie czerwono w tym pomieszczeniu. Odnośnie paneli - spólrz tutaj: http://www.max3d.pl/tut.php?id=285
tweety Napisano 25 Luty 2007 Napisano 25 Luty 2007 małe sprostowanie: DGS material używa się w Mental ray 3.4 i niżej. Jeśli masz 3ds max9 i mental ray 3.5 możesz skorzystać z Arch&Design material. podstawą paneli to dobra zapętlona textura. odbicia jakie są w panelach regulujesz już ręcznie, aczkolwiek możesz skorzystać z gotowego presetu Glossy Varnished wood jaki jest w Arch&design w mr 3.5. pamiętaj, żeby nie przegiąć z odbiciami inaczej kiepsko będzie to wyglądało. Pozdrawiam
tadzio Napisano 25 Luty 2007 Napisano 25 Luty 2007 i zmapuj te panele bo sa za bardzi rozciagnieta. pozdr.
Obstein Napisano 25 Luty 2007 Autor Napisano 25 Luty 2007 Dzieki jutro popracuje nad panelami jesli znajde czas... A jak reszta modelu? Do przezycia? Kolor taki czerwony sie zrobil bo narazie nie ma kafelek a taki kolor sciany mam ;p
Rekomendowane odpowiedzi