goodfella Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 (Mam nadzieje, ze pisze w odpowiednim dziale :] ) A wiec mam maly problem (a trzeba wiedziec, ze nt. 3ds maxa nie wiem prawie nic) z parray. Mianowicie, mam tekst 3d (text -> extrude) zamieniony na pArray, zeby nadac mu taki zniszczony/zdeformowany/zdefragmentowany efekt. Na bazie tego chcialbym zrobic taka krotka animacje w stylu "fly-by" kamery przed tym obiektem. Wszystko ok, tylko nie jestem w stanie "odlaczyc" (ani zatrzymac) pArray (bedacego jak juz wspomnialem w formie tekstu 3d) od time slidera - jesli animacje mam ustawiona powiedzmy na 50 klatek, to razem z ruchem kamery caly czas mam particle emitting i tym samym postepujaca deformacje tego tekstu. Chodzi mi o to, ze chcialbym zeby particle emit. byl jakby odlaczony od ogolnej animacji i ustawiony na jednym niezmiennym poziomie (caly czas w jednej wartosci), tak zeby ten tekst 3d nie zmienial sie podczas trwania animacji. Mam nadzieje, ze ktos bedzie w stanie mi pomoc :) pozdrawiam, goodfella Link to comment Share on other sites More sharing options...
goodfella Posted February 26, 2007 Author Share Posted February 26, 2007 albo moze ktos zna alternatywny sposob na uzyskanie takiego efektu ? : Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts