.jacek Napisano 28 Luty 2007 Napisano 28 Luty 2007 Witam, mam problem - probuje w maxie z glu3d zrobic animacje, ktora polega na wypelnieniu ksztaltu tabletki (zamknietego przypominajacego rozciagnieta w osi x kule). Przejrzalem tutoriale na 3daliens i jest tam pokazane jak napelnic obiekt - to mi sie udalo. Ale nie mam pojecia jak zaanimowac to napelnianie - jest niby parametr fill w porcentach ale jego animowanie nic nie daje. Domyslam sie, ze robie jakis blad albo cos pomijam. Wiecie o co moze chodzic albo jak to sprytnie rozwiazac? Pozdrawiam:)
JmTm00 Napisano 28 Luty 2007 Napisano 28 Luty 2007 a to przypadkiem nie jest tak ze emitujesz czastki do srodka tabletki i sie samo wypełnia? qrde, dalbym sobie uciąć kabel od myszki ze jest w readme taki tut :|
.jacek Napisano 28 Luty 2007 Autor Napisano 28 Luty 2007 JmTm00 - probowalem robic w taki sposob jak mowisz ale wtedy wypelnianie wyglada troche inaczej - startuje z emitera w danym kierunku i wypelnia po czesci naczynie. W przypadku objectFilla poziom cieczy powinien rosnac od dolnej krawedzi w gore - i rosnie gdy przesuwam procentowo parametr fill - jedyny problem to jego animacja.Nie moge tego ugryzc:/
SUPER_OkO Napisano 2 Marzec 2007 Napisano 2 Marzec 2007 qrde, dalbym sobie uciąć kabel od myszki ze jest w readme taki tut :| Hyhy ;] niezle
Rekomendowane odpowiedzi