Napisano 28 Luty 200718 l Witam Mam taki problem że mam strone I denerwujące jest miganie top'u we flashu przy każdej zmianie strony. Pomyślałem że można by sie tego pozbyć gdybym zrobił to w dwóch ramkach, top byłby w jednej a reszta w drugiej, i wtedy zmieniała by sie tylko ta dolna część, top byłby nieruchomy. Tylko problem jest taki, jak zrobić żeby po kliknięciu we flashowski button, została wczytana strona html do ramki niżej o nazwie ramka2 ??? pozdrawiam :)
Napisano 28 Luty 200718 l Zapomnij o ramkach - mamy 2007 rok :/ Mozesz to zrobic przez tabelki - nadac name interesujacej Cie komorce, a pozniej ladowac poprzez target='nazwa_komorki' edit: Kolejnym rozwiazaniem moze byc dorzucenie podstron do flash'a - dzieki temu bedziesz mial cala strone we flashu edit2: Pozmienial nazwy atrybutow na male literki, np. META na meta itd :)
Napisano 28 Luty 200718 l Tylko problem jest taki, jak zrobić żeby po kliknięciu we flashowski button, została wczytana strona html do ramki niżej o nazwie ramka2 ??? wpisać dla funkcji getURL w opcję "Window" słowo: ramka2 powinieneś otrzymać mniej-więcej taki kod AS: [source] on (release) { getURL ("jakas_podstrona.html", "ramka2"); } [/source] edit: Knysha - po zadawanych pytaniach można uznać że Floox "dopiero się uczy" :D w takich przypadkach dobrze jest wrzucić jakiś fragment kodu - nawet niewielki :) a tak btw sam bym chętnie zobaczył html-owy kod do wymiany treści w komórkach tabelki bez przeładowania strony z zastosowaniem flashowego buttona... :D
Napisano 28 Luty 200718 l a tak btw sam bym chętnie zobaczył html-owy kod do wymiany treści w komórkach tabelki bez przeładowania strony z zastosowaniem flashowego buttona... :D ja też , i flashowy AS w dodatku :)
Napisano 28 Luty 200718 l Knysha - po zadawanych pytaniach można uznać że Floox "dopiero się uczy" :D w takich przypadkach dobrze jest wrzucić jakiś fragment kodu - nawet niewielki :) A od czego jest google? Zwykle ksiazki na temat html? Ja musialem sam szukac rozwiazac, nikt mi ich nie podawal na tacy ;] a tak btw sam bym chętnie zobaczył html-owy kod do wymiany treści w komórkach tabelki bez przeładowania strony z zastosowaniem flashowego buttona... :D No to napisz ;)
Napisano 28 Luty 200718 l A od czego jest google? Zwykle ksiazki na temat html? Ja musialem sam szukac rozwiazac, nikt mi ich nie podawal na tacy ;] To patrząc na Twój sposób - to po co wogóle zadawać pytania na forum? przecież są Google i książki... Jeśli już chcesz być przydatny i odpowiadasz na pytania to rób to z sensem. No to napisz ;) No jak to - przecież w Twoim 1 poście do tego tematu napisałeś że można to zrobić przez tabelki - więc musisz wiedzieć jak jak powinien kod wyglądać - ja w html-u nie potrafię tego napisać :)
Napisano 1 Marzec 200718 l Autor Mozesz to zrobic przez tabelki - nadac name interesujacej Cie komorce, a pozniej ladowac poprzez target='nazwa_komorki' też bym był ciekaw jak to zrobić :P bo to właśnie najbardziej by odpowiadało, tylko nawet nie wiedziałem że tak sie da :D spróbuje z tą ramką, dzięki
Napisano 1 Marzec 200718 l Autor no to czymkolwiek, php ? ale żeby z topa we flashu wczytać strone czy co tam do komórki w tabelce.
Napisano 1 Marzec 200718 l Jeśli znasz JavaScript - możesz spróbować skryptu jawy do dynamicznego wyświetlania treści (działa bez reloadu strony) Poniżej kod, który umozliwi ci wyświetlanie różnych treści po kliknięciu w linka. Wyświetla nową treść bez przeładowywania strony. http://www.skrypty.gery.pl/pobierz.php?ID=478 oczywiście trzeba dostosować kod do przycisków z flashem, ale to nie problem, bo w miejsce gdzie wpisujesz adres strony w getURL wklejasz po prostu javascriptowe wywołanie funkcj. Jeśli znasz DHTML - możesz też ze zmianą zawartości warstw poćwiczyć poniżej link do stronki, która wyjaśnia jak to zrobić: http://www.javascript.reporter.pl/dhtml/zawartosc.php oczywiście zostają Ci także ramki w html-u (moim zdaniem wcale nie taki głupi pomysł) i cała strona we flashu. Na pewno jest jeszcze mnustwo innych mozliwości - w końcu języków scryptowych tez niemało istnieje. edit: przypomniało mi się właśnie gdzie to widziałem działające: http://www.lineage2.com/Knowledge/race_darkelf_skill.html?my_class=dark_elf_bladedancer po wybraniu levelu w małym okienku - zmienia się wyświetlana tabelka bez przeładowywania strony. Zrobione w javascrypcie.