Gość kiziu Napisano 2 Listopad 2003 Napisano 2 Listopad 2003 dlaczego po ustawieniu na zrodle swiatla volume light - swiatlo zaczyna swiecic przez obiekty nawet bardzo grube:) cienie sa raytrace i kombinowalem z ustawieniami volume ale efekt jest ciagle taki sam - swiatlo wpada przez okno ale nawet przez sciany, przebija podloge i leci hen dalej. to nierealne chyba:)
S3Mi Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 :) mam ten sam problem wie może ktoś jak go rozwiązać??
VGT Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 Nie mam tego w tej chwili jak sprawdzić, ale jeśli dobrze pamiętam to światło z efektem \"volume light\" powinno mieć cienie ustawione na \'shadow map\'.
rly Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 Poweim wam tak ze scena mi ise renseruje ok ale jak juz zamieniam obiekt na wlasny to sa jaja. Przeswieca mie sie wszystko przez material. Probowalem na max 6 zobic ten tekst z volumetrycznym swiatlem i kich nie da rady cos ktos wie o so chozi
rly Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 No dobra to moja scena pamietacie ten tutorial o volumetrycznym tekscie na 5 mi wychodzil bez problemow w 6 za chiny nie moge tego zrobic nie wiem co jest nie tak Scena Max 6
Rekomendowane odpowiedzi