Napisano 6 Marzec 200718 l Moja pierwsza w życiu główka i pierwszy raz praca w mudboxie. :) Potem tak jakoś teksturki i shaderki same wyszły. Daję do WIP'a bo chyba ją jakoś skończe - nie miałem pomysłu na uszy, więc są jakie są, brwi też mozna by poprawić. I posiedzieć jeszcze nad shaderkiem. A może w ogóle zrobię tu topic z moją organiką. :) Cały czas podchodziłem do tego jak do jeża - wczoraj usiadłem do mud'a i normalnie wsiąkłem. Sculptuje się jeszcze przyjemniej niż modeluje hard-surface'y. ;) Poza tym to maya + mentalray + ps.
Napisano 7 Marzec 200718 l Postać stylizowana więc nie ma co się rozwodzić o błędach siatki. Można pisać, że nos, usta itd. można poprawić ale może taki był koncept. Tak nasłuchiwał, że mu aż ucho wciągnęło do środka :))) Jak na pierwszy raz, ok. Pozdr.
Napisano 7 Marzec 200718 l Autor Nos faktycznie był takim konceptem, ucho tak jak pisałem - opuściła mnie wena. ;) A usta faktycznie można by poprawić i pewnie tak zrobię, razem z łukiem brwiowym. Tylko, że nie chce mi się znów go peltować. :P Anyway - ma ktoś pomysł na ucho naszego ślicznego obcego? ;)
Napisano 8 Marzec 200718 l Zrób mu dłuższe uszka i rogi i będzie diabełek. Na aliena on raczej nie wygląda, chociaż jak zwał tak zwał ;)