Jump to content

Jak nałożyć texture po ścieżce

OeN22

Recommended Posts

Chciałbym nałożyć texture na smoka (węża) który jest pozwijany.

Kiedy textura jest nakładana w tradycyjny sposób to efekt końcowy jest taki ze łuski wygladaja raczej jak drewno.

Przy okazji, jak by ktoś wiedział gdzie znajde jakies mapki z łuskami to bardzo proszę o link.

Wybaczcie jesli moje pytanie wyda się wam banalne ale dopiero zaczynam zabawe z maxem i nie moge się tego w helpie doszukać.

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest BigBen

Witam, szukam jakiegoś opisu jak nałożyć texturke. Nie chodzi mi taką zwykłą tylko np. taką ściągniętą z vray-materials.de. Czyli plik .mat oraz kilka .jpg (color, bump itp.). Ja jak robie to efekt końcowy mnie nie satysfakcjonuje, chciałbym uzyskać lepszy efekt, idealny. Tak jak na tych próbkach z vra-materials.de.

Oczywiśie max 8.0 i vray 1.5 rc3

Guest BigBen

Do idealnego efektu potrzebne jest idealne światło, otoczenie, ustawienia, model i takie tam. Pokaż lepiej co udało ci sie zrobić żebśmy wiedzieli o co dokładnie chodzi

Coś nie tak robie bo nawet bump z colorkiem, a czasami textura nie chcą się wyświetlić.

Niżej masz link do tego materiału który potrzebuje. Z oświetlniem narazie sobie daruje. Nie chodzi mi o idealny efekt, ale o prawidłowe nałożenie textury.

http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=273

Jak byś miał czas, prosiłbym o napisanie mi jak, co i gdzie ładujesz te plikczki .mat i .jpg. Ja mam vraya 1.5. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam