aleksos Napisano 9 Marzec 2007 Napisano 9 Marzec 2007 Zamierzam zrobić scenę owadzią - ale sympatyczną a nie formę drastyczną gdzie ktoś kogo strasznie straszy albo konsumuje.:eek: Rzecz dzieje się w ogrodzie, jest wiosenny dzień [zielone trawki, kwiatki, niebo chmurki] i widzimy ogromną, srebrną konewkę podlewającą zieleninę. Na tej ogromnej fali, którą widzimy z perspektywy owada surfuje owadzi mistrz surfingu - i tu miałem dylemat - najpierw myślałem że to będzie modliszka [bo to taki sympatyczny zwierzaczek] ale dość słabo wychodzi na listku-desce - ma za długi odwłok, w związku z tym sięgnę po niezawodną mrówkę - bo bardziej przypomina człowieka. Scena jes ogólnie prosta, problemem będzie tylko fizyka płynów - głównie na styku wody z deską - wszystkie rozbryzgi, piana itd. No ale kiedyś trzeba się zmierzyć z tym tematem. >aleksos
Shido Napisano 9 Marzec 2007 Napisano 9 Marzec 2007 Świetny pomysł :) bardzo mi się podoba (chyba jeden z lepszych pomysłów) ! może Konika polnego?? :>
Levus Napisano 9 Marzec 2007 Napisano 9 Marzec 2007 Sceny owadzie zawsze w cenie! Ta sympatyczna! Powodzenia w batalii! Będzie toon w stylu mrówki-Z czy realizm??
aleksos Napisano 10 Marzec 2007 Autor Napisano 10 Marzec 2007 Raczej mrówka będzie realistyczna, z lekkimi modyfikacjami w kierunku czlowieka - wieksza klata jak na prawdziwego surfera przystało ;)
aleksos Napisano 10 Marzec 2007 Autor Napisano 10 Marzec 2007 Świetny pomysł :) bardzo mi się podoba (chyba jeden z lepszych pomysłów) ! może Konika polnego?? :> Konik jest OK ale ma proporcje jak modliszka - w związku z tym odpada - dzieki za sugestie
aleksos Napisano 15 Marzec 2007 Autor Napisano 15 Marzec 2007 ...górna pokrywka i wylewka... nigdy sie nie domyslełem że metalowa konewka ma tyle dziwnych wytłoczeń blachy;)
SirAnen Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 Poznasz budowe dzieki temu :) Napisz na dole MADE IN PRL :)
aleksos Napisano 15 Marzec 2007 Autor Napisano 15 Marzec 2007 ...i uchwyt - jeszcze tylko spawy wylewki i uchwytu do korpusu i biore sie za ogród i mrówkę - znalazłem fajny referek spod mikroskopu - i widać każdy detal
mMm_projekt Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 Witam, fajna konewka, ale to nie jest ostateczna wersja materiału? bo kiedyś miałem podobną tylko, że była z nierdzewki [chyba;)] i miała mniejszy uchwyt. Mrówka zadymista Tak trzymać i będzie cudnie:)
aleksos Napisano 16 Marzec 2007 Autor Napisano 16 Marzec 2007 SirAnen -->> będą i dziurki - tylko sprawdze jak bedzie wyglądał przepływ wody przez to sitko mMm_projekt -->> dzięki, a material będzie konewkowy czyli nierdzewka
Rekomendowane odpowiedzi