Napisano 10 Marzec 200718 l Witam. Pracuje na maxie9 i vrayu 1.5rc3. Problem polega na tym, że gdy załaduje dowolną mapę w dowolnej scenie do slotu diffuse a następnie chce ją wyczyścić .. bo np. zmieniłem koncept ;) .. wywala mi błąd: GeForce 6600 GT i dirtect3d Będę wdzięczny za pomoc pozdrawiam
Napisano 10 Marzec 200718 l ghmmm...w kazdej scenie tak masz, w nowej tez, czy jak zresetujesz scene to dziala? sprobuje zmergowac wszystko do nowej sceny i tam robic dalej. ja tak czasem robie gdy mi sie cos ze scena kaszani i wywala bledy. zazwyczaj dziala. pozdr.
Napisano 10 Marzec 200718 l Autor nie.. własnie o to chodzi że w każdej dowolnej .. otwartej nowej :/
Napisano 10 Marzec 200718 l Mi sie tak robiło na starym znacznie slabszym kompie gdy scena byla z widocznymi texturami i shaderami lub gdy klikałem prawym i brałem clear. Raaaczej klopot mijal jesli scene podczas tych zabiegów mialem w postaci siatki oraz nie czyscilem clear tylko od razu pakowałem inna textura przeciagajac na slot.
Napisano 10 Marzec 200718 l Autor z tym od razu dalej mnie wywala. Ale bez widocznej textury na obiekcie działa i clean ;) To rozwiązanie mi wystarcza. Dzięki chłopaki za odp ;) pozdrawiam
Napisano 10 Marzec 200718 l wiesz, zawsze ostatecznie przeinstaluj maxa. to juz jest ostateczna ale raczej skuteczna metoda;) pozdr.