Guest Yobos Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 Czy wiecie moze jak sprawic zeby bylo widac swiatlo (spota) swiecacego z prostopadlosciennego pudelka - z jedna szklana scianka - nie wiem czy zepsulem cos z materialem - byl jakby tylko z zewnetrznej strony, czy z samym spotem - a i nie wiem jak ustawic zeby bylo widac "snop" swiatla w calej okazalosci - widze tylko to co na ziemi(render nocny) Dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadzio Posted March 12, 2007 Share Posted March 12, 2007 nom z tym swiatlem przenikajacym przez szklo to jest roznie ;) a co chcesz zrobic? caustyke ladna, czy co? w wizkach zazwyczaj wyjmuje sie szklo z okien by nie bylo wlasnie takich problemow;) a snop swiatla to volumem. pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Yobos Posted March 12, 2007 Share Posted March 12, 2007 nom z tym swiatlem przenikajacym przez szklo to jest roznie ;) ----tzn. moglbys sprecyzowac:)? a co chcesz zrobic? caustyke ladna, czy co? ----na kaustyce raczej wogole mi nie zalezy- bede pokazywal obiekt z wiekszej odleglosci w wizkach zazwyczaj wyjmuje sie szklo z okien by nie bylo wlasnie takich problemow;) ----tak zrobilem, mam bardzo plytka wneke z ktorej pada swiatlo takze nie jest jakos bardzo zle ,ale perfekt tez nie (tzn ladne zalamanie na szkle i wyjscie z za niego, a snop swiatla to volumem. ----i jest ok - juz cos widac ,ale to pewnie nie to samo co przez szklo - ciekawe jest to ,ze jak przesune lampe za szklo to nie widac snopa, mimo ze kombinowalem z multiplerami, Dzieki. pzdr pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chalek Posted March 12, 2007 Share Posted March 12, 2007 affect shadows zaznaczyles w materiale? najlpiej pokaz material. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts