Napisano 4 Listopad 200321 l Co wybrać do Maxa? Wiem że FX lepiej liczy poly, a Radeon ma lepsze shadery. A z innej beczki czy z gf4mx440 można zrobić quadro?
Napisano 4 Listopad 200321 l Pod kazdym wzgledem RADOSLAW jest lepszy, sam posiadam ale gorsza wersje 9600 pro i spisuje sie wysmienicie. FX to porazka jednym slwoem mowic, NVDIA wypuszczajac ta serie dala ciala
Napisano 4 Listopad 200321 l Autor Może tak, ale ludzie niektórzy mówią że do maxa tylko FX, a swoją drogą do Radka jest duża lista niekompatybilnych gier.... są błedy itd... to mnie boli, sam pamiętam jak się mgs2 psuł na kolegi radku
Napisano 4 Listopad 200321 l Moze kiedys ale nowe stery zalatwiaja sparwe z grami, i nie ma mozliwosci zeby jakas z nowych nie chodzila na RADKU, a ci di maxa to zalezy tak samo jak z windowsem u innych chodzi na xp a u innych nie podobnie z kartami=>
Napisano 12 Listopad 200321 l Miałem FX 5900 ultra, teraz mam r9800pro, i na obydwu max chodzi bardzo fajnie (w trybie dx9). Nie widze różnicy. Wydajnosc obydwu jest w DX9 podobna, mozliwe ze radeon jest ciutke szybszy...
Napisano 12 Listopad 200321 l ja mam radeona a to wszyscy wiedza i jestem zadowolona i max chodzi ladnie i gra sie wysmienicie czyli ja polecam ati ale z driverami sa problemy ( czasem nie zawsze ) gry konami chodza cudownie na radku metal gear i silent hill hmm jakos inne gry tez lataja jak wsciekal a o bledach ... nie mialam zadnych jesli jakis driverow czy info o radeonach szukasz to znajdziesz garsc linkow na tymze forum \"Hardware\"
Napisano 12 Listopad 200321 l Heh, AFAIK GeF tak, ale nie FX;) Ja wlasnie stoje przed zakupem karty i mam dylemat, bo z jednej strony chcialbym dobra wydajnosc w Maxie, a z drugiej obsluge dwoch monitorow. Czaje sie na Quadro4, ale wtedy nie pogram w FFXII i HL2 ;( Niby Radki maja obsluge 2 monitorow, ale nie wiem jak to chodzi. Widzial to ktos na oczy?
Napisano 12 Listopad 200321 l hmm ja czaje sie na fx, ale dopiero jak wyjdzie programik do modowania na quadro. o ile wyjdzie
Napisano 13 Listopad 200321 l @ drug ja mam 2 monitory i radeon moja poprzedna karta od ati tez obslugiwala 2 monitory leci dobrze nawet bardzo dobrze nie milam porownania z ge force co do 2 monitorow jedynie monitor +tv testowalam pod geforce co do radeona to maja ladnei rozplanowana obsluge 2 monitorow jakby co to wiesz drug gdzie mnie dorwac i o karty montory popytac co do grania nic nie mowie miodzio nie polecam 9600 series bo nie sa z dobre w testach slabo wypadly troszke grosza dolozyc polecam i sprawic sobie troszke drozsza i lepsza karte :) co do linuxa sa problwmy z 2 monintorami i ale mam nadzieje ze ktos sie kiedys tym zajmie hmm musze kiedys wyprobowac fire gl co to za diabelek jest ;)
Napisano 13 Listopad 200321 l Nie polecasz 9600??? radzisz dolozyc troszke?? a wiesz ze to troszke to jest w granicach 400-600 zl!!!!! bo tyle cza dolozyc zeby kupic cos lepszego od 9600!! Ja osobiscie mam RADOSLAWA 9600pro i chodzi wysmienicie a jakos nie usmiecha mi sie doladac 500 zeta lub wiecej zaleznie od firmy do karty lepszej BO POPROSTU MNIE NIE STAC. 9600 pro kosztuje w granicach 800 zeta a taki juz 9700 14000 wiec gdzie ty tu widzisz te twoje \"DOLOZYC TROSZKE\" wedlog mnie troszke to 100 zeta. No nic sorki za taki ostry koment ale tak juz mam :)
Napisano 13 Listopad 200321 l ...a ja polecam mój domowy sprzęt, stary i dobry. Problemy znikają. http://www.sun.com/servers/entry/v880z/
Napisano 13 Listopad 200321 l hmm sam mowie o niemieckich realiach itd a z kart saphire polecam bo bardzo fajna i tania pozatym jak sie kupi bulk nie z software bundle to ma sie taniej sam jasli chcesz karte tylko do maxa to i 9100 starczy tz milusia karta pozatym bez krzykow mi tu bo opieprze pozatym ten podpis panski jest ohydny jako kobieta protestuje !!
Napisano 13 Listopad 200321 l Nie tak dawno kupiłem sobie radeona9800pro od hercules`a i jestem bardzo zadowolony. W grach działa wprost perfekcyjnie. Ostatnio grałem w MaxPayne2. Mam procesor athlon 1800+ i w rozdzielczości 1024 na 768 działał z detalami na maks, antyaliasingiem *2 i z filtrowaniem anizotropowym *8 wprost idealnie (ok. 30 fps). Jeśli jednak chodzi o 3dstudio to trudno jest mi coś powiedzieć gdyż już moja poprzednia karta geforce3ti200 (gainward) radziła sobie z moimi scenkami bardzo dobrze. PS. Czasami się zastanawiam, czemu za te pieniądze nie kupiłem sobie ram`u. Teraz muszę się męczyć z marnymi 256 megabajtami :|. To chyba przez moją słabość do gier :D.
Napisano 14 Listopad 200321 l MeG spokojnie:) mialem radka 9100 ale pracuje w serwisie internetowym i potrzebuje karty do gier wiec wymienilem na 9600 pro. A jesli mowisz o realiach Niemieckich tp wybacz ale nie do nas bo mu z Polska z biedny kraj:) i dla wiekszosci kwota 500 zeta to majatek wiec w naszych realiach 9600 nie jest zly a za ta cene nie kupi sie nic lepszego ot co:D a wiec kwitujac moja wypowiedz powiem jedno, eee wsumie sam nie wiem aha MeG szpokojnie zycie jest piekne a do Niemiec nam daleko:)
Napisano 14 Listopad 200321 l Ale sie rozgadalem no ale normalnie musze:) MeG wspomniala o 3Dmaxie wiec, musze sie pochwali ze od dzisiaj zaczynam przygode z tym programem. Nie obrazil bym sie jesli byscie mi zyczyli powodzenia :D
Napisano 4 Grudzień 200321 l ja mam 9600PRO 128 i jest poprosu wypas sam ci bym doradzil radka poniewaz FX sa niewypalami radek zadzi
Napisano 7 Grudzień 200321 l Ja wlasnie Kupilem sobie Fx 5600 Ultra 256 Mb ramu i ..... naprawde wymiata i w maxie i w gierkach, a do tego obraz to taka zyleta ze hoho, ja glosuje za Fx-em :D
Napisano 15 Grudzień 200321 l a ja polecam ci do maxa geforca ti 4400 którego mam przerobionego na Quadro 4 780 XGL tylko softwarowo i jestem przekonany że 3 krotnie droższe radeony może mi dorównają w maxie (nie w grach bo w grach mam słabiej) jeżeli ktoś ma wątpliwości to podaje wyniki testu w SPEC ViewPerfect 7.1.1 : ---------- SUM_RESULTS\\3DSMAX\\SUMMARY.TXT 3dsmax-02 Weighted Geometric Mean = 10.155 ---------- SUM_RESULTS\\DRV\\SUMMARY.TXT drv-09 Weighted Geometric Mean = 70.38 ---------- SUM_RESULTS\\DX\\SUMMARY.TXT dx-08 Weighted Geometric Mean = 75.71 ---------- SUM_RESULTS\\LIGHT\\SUMMARY.TXT light-06 Weighted Geometric Mean = 20.80 ---------- SUM_RESULTS\\PROE\\SUMMARY.TXT proe-02 Weighted Geometric Mean = 12.78 ---------- SUM_RESULTS\\UGS\\SUMMARY.TXT ugs-03 Weighted Geometric Mean = 7.528
Napisano 17 Grudzień 200321 l Originally posted by robczan 2 monitory? jak to zrobic? mam HiS Radeon 9800. odpowiednia karta i po bulu.max, ani winda nie stawiaja problemów- powazniejszych.
Napisano 18 Grudzień 200321 l Radeon, Radeon, Radeon !! sam posiadam radka 9600pro 128mb i spisuje sięświetnie ! Czy ktoś z was jedzie na sterownikach OMEGA, podobno mają ciut gorszą wydajność w 3D ale za to jakość 2D jest diametralnie wyższa od standardowych sterowników ATI.