Huter Napisano 14 Marzec 2007 Napisano 14 Marzec 2007 Witam. Ostatnio kombinuje materiał tkaniny ... wszystko niby jest super ... ładny metriał i w ogóle :D ... jednak jest jeden myk ... tkanina wisi sobie bo to zasłona ;) ... zza zasłoną daleko jest słonko, które jak wiemy świeci ;P ... problem jest taki, że moja zasłona w 100% zatrzymuje fotony a jak wiemy to nierealne - to tkanina a nie np. blacha :) ... do tego zasłona powinna jakby "świecić" - być jasna ... ktoś doradzi jak uzyskać taki materiał? Pozdrawiam
patry Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 Hmm... może SSS?? Albo ze szkłem można pokombinować... PS jaki renderer??
Hynol Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 Jak zatrzymuje fotony, to tylko odpowiedni shader w zakładke photon i będzie Ci przepuszczać jak sobie ustawisz...
Huter Napisano 15 Marzec 2007 Autor Napisano 15 Marzec 2007 Jak zatrzymuje fotony, to tylko odpowiedni shader w zakładke photon i będzie Ci przepuszczać jak sobie ustawisz... Gdyby to było dla mnie takie proste to nie zakładałbym tego tematu ... ja nawet nie wiem jak zacząć ...
maciekG Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 wez sobie material typu mental ray..i w slocie photon daj transmat.. 1
Huter Napisano 16 Marzec 2007 Autor Napisano 16 Marzec 2007 wez sobie material typu mental ray..i w slocie photon daj transmat.. i to jest odpowiedź godna pozytywnego punktu do reputacji - dzięki =)
Rekomendowane odpowiedzi