Napisano 14 Marzec 200718 l Witam. Ostatnio kombinuje materiał tkaniny ... wszystko niby jest super ... ładny metriał i w ogóle :D ... jednak jest jeden myk ... tkanina wisi sobie bo to zasłona ;) ... zza zasłoną daleko jest słonko, które jak wiemy świeci ;P ... problem jest taki, że moja zasłona w 100% zatrzymuje fotony a jak wiemy to nierealne - to tkanina a nie np. blacha :) ... do tego zasłona powinna jakby "świecić" - być jasna ... ktoś doradzi jak uzyskać taki materiał? Pozdrawiam
Napisano 15 Marzec 200718 l Hmm... może SSS?? Albo ze szkłem można pokombinować... PS jaki renderer??
Napisano 15 Marzec 200718 l Jak zatrzymuje fotony, to tylko odpowiedni shader w zakładke photon i będzie Ci przepuszczać jak sobie ustawisz...
Napisano 15 Marzec 200718 l Autor Jak zatrzymuje fotony, to tylko odpowiedni shader w zakładke photon i będzie Ci przepuszczać jak sobie ustawisz... Gdyby to było dla mnie takie proste to nie zakładałbym tego tematu ... ja nawet nie wiem jak zacząć ...
Napisano 16 Marzec 200718 l Autor wez sobie material typu mental ray..i w slocie photon daj transmat.. i to jest odpowiedź godna pozytywnego punktu do reputacji - dzięki =)