MaGuu Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 Witam :) Dawno nic nie pokazywałem, a że już jest 16-ty i termin nadsyłania prac minął, pozwolę sobie opublikować mój projekt na tegoroczny Cersanit :) Mój pierwszy konkursik i nawet udało mi sie dostarczyć plansze :) Teraz trochę farmazonów z planszy: _______________________________________________________ wood&rain – łazienka dla aktywnej kobiety ascetyczna w formie, ciepła w wykończeniu minimalistyczna w układzie, kobieca w detalu tak opisać można łazienkę wood&rain – łazienkę dla aktywnej kobiety w centrum łazienki umieszczony został prysznic – jego wylewka usytuowana jest w podwieszanym suficie, a odpływ wody w podłodze bezpośrednio pod nią. w części sanitarnej użyte zostały muszla oraz bidet z serii „lotos”. vis a vis drzwi usytuowane jest panoramiczne okno z przyległą do niego wanną (linia „nike”). zasłona, której karnisz zamaskowany jest za podwieszanym sufitem, zapewnia, wtedy kiedy życzy sobie tego właścicielka, maksimum intymności. ostatnią częścią łazienki jest strefa horyzontalnego blatu wraz z umywalką, gdzie dominantą jest duże lustro, dzięki któremu łazienka została wizualnie powiększona. na szczególną uwagę we wnętrzu zasługuje dobór materiału wykończeniowego – teak birmański po odpowiednim naoliwieniu tworzy naturalnie zaimpregnowany materiał, będący jednocześnie interesującym wizualnie dzięki wydobyciu naturalnego układu słoi. Plansza: http://img118.imageshack.us/img118/8508/planszaminiaturkasb1.jpg _____ _____ _____ _______________________________________________________ No i to by było na tyle. Komentować proszę zarówno projekt jak i renderki. To ja lecę do składania kartki papieru na Elementy projektowania ;) Peace
Dejot Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 witam, dla mnie fajnie - cieplo i wszystko trzyma sie calosci. Nie podoba mi sie wzorek kwiatowy przy wejsciu. Z doswiadczenia wiem ze jezeli konkurs organizuje firma która równiez produkuje kafelki to w pracy konkursowej wypada je uzyc. choc trudno znalesc w ich ofercie jakies ladne. zycze powodzenia
siwy Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 przyjemne. wzorek mi sie podoba, ale wnętrze troche nudnawe. Wykonanie super. fajne drewnienko. masz namiary na nie albo chciałbyś udostępnić :)?
Wojpajek Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 Mi w planszy brakuje takiego super mocnego uderzenia. Wszystkie wizki są właściwie takie same. NIe ma jakiejś takiej jednej szczególnie wyeksponowanej... tzw. boom które by zwróciło uwagę jury.
grande Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 Mam male pytanie w kwestii projektowej.. W jaki sposob unikniesz parowania okna przy wannie ?
MaGuu Napisano 16 Marzec 2007 Autor Napisano 16 Marzec 2007 Z doswiadczenia wiem ze jezeli konkurs organizuje firma która równiez produkuje kafelki to w pracy konkursowej wypada je uzyc. choc trudno znalesc w ich ofercie jakieś ładne Właśnie ;) Dzięki wnętrze trochę nudnawe Mógłbyś to rozwinąć? A co do drewna, proszę bardzo :] http://img207.imageshack.us/img207/6038/oakcolorxm5.jpg Wojpajek: Zgadzam się, nie pomyślałem aby wyeksponować jakąś wizke :( Za to często ludzie zwracali uwagę na to ze babka w centrum stopy ma krzywe ;) grande: Nie mam zielonego pojęcia, nad podwieszanym sufitem jest ultranowoczesny superssący system wentylacyjny, pomoże? :)
siwy Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 Mógłbyś to rozwinąć? wszystko w jednym materiale, brakuje jakiegoś kontrastu, materiałowego albo o innej fakturze, kolorze. ale to moja drobna uwaga jeśli miałbym się doszukiwac bo ogólnie jest ok. dzięki za drewnienko
1084 Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 a gdzie prysznic? uważasz że aktywna kobieta korzysta tylko z wanny?
jasiek311 Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 prysznic masz w suficie na srodku pomieszczenia - wg mnie kontrowersyjne to rozwiazanie ;) wystaje tam taka siatka i kwadratowy podzial w podlodze jest- spa3 to 1084 :D Pozdro
Ryjas Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 fajne pomieszcznei. beznadziejnymateriał na kiblach, no i jak na cersanitzamalo kafli. za malo cersanitu. ale powodzenia zycze. ja na szybko wysłąłem dwie prace ale poczekam do wyników z publikacją.. pozdro
chveti Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 Jak rozwiązane jest rozchlapywanie wody po całości :)?
MaGuu Napisano 16 Marzec 2007 Autor Napisano 16 Marzec 2007 1084: jasiek311 juz dał Ci odpowiedź :) Dzięki jasiek Ryjas:Co do kafli - tak, wiem, zgadzam się. A Ty nie czekaj tylko publikuj :) Dzięki chveti: Najlepsze jest w tym to ze to nie jest rozwiązane ;) No ale można sobie wkręcać ze skoro aktywna kobieta to szybko sie uwinie ze sprzątaniem więc to nie problem :)
Udziar Napisano 17 Marzec 2007 Napisano 17 Marzec 2007 Drewniany zlew? :o Ktoś już coś takiego wyprodukował?
MaGuu Napisano 17 Marzec 2007 Autor Napisano 17 Marzec 2007 Drewniany zlew? :o Ktoś już coś takiego wyprodukował? http://www.agapedesign.it/prod_cat.cfm?id=15&pid=30&pname=Gabbiano%20-%20GAB350 http://www.agapedesign.it/prod_cat.cfm?id=15&pid=244&pname=CUBE%20-%20CER770
misoni Napisano 17 Marzec 2007 Napisano 17 Marzec 2007 nomogles troche dluzsze nozki zafudowac kobiecinie w centrum planszy hehee
Udziar Napisano 19 Marzec 2007 Napisano 19 Marzec 2007 No dobra - drewniane umywalki istnieją :rolleyes: ciekawe kiedy zaczynają gnić... Ale łazienka podoba mi się Aha... i rurkę odpływową bedzie widac (chyba ze to nie przeszkadza) - wyższa obudowa by się przydała
MaGuu Napisano 19 Marzec 2007 Autor Napisano 19 Marzec 2007 misoni: Mówisz? ;) Udziar: Co do rurki odpływowej, myślę ze dało by się tak zrobić aby nie było jej widać :) A jeśli było by widać, to co, one są piękne, nadają charakteru umywalkom :)
Gość obo Napisano 19 Marzec 2007 Napisano 19 Marzec 2007 Dla mnie jak najbardziej pozytywnie ;) Prosto, schludnie i ładnie. I co najważniejesze dużo drewna :D Taką łazienkę mógłbym mieć ;) Pozdrawiam
Udziar Napisano 20 Marzec 2007 Napisano 20 Marzec 2007 MaGuu: A jeśli było by widać, to co, one są piękne, nadają charakteru umywalkom Hmmm... ...w sumie.... pewnie masz racje Jak dobre wzrornictwo to nawet odpływ moze zdobic ;)
Synthax Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 Jak na moje skromne doświadczenie to w tego typu łazience nie ma sie do czego przyczepić. Profesjonalna robota. Klasa : ) Widoczek kuleje, najwyrażniej przez to ze jedyny nie renderowany. Może warto wstawiać własne widoczki z włąsnych fotek w super jakosci...
Synthax Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 Jak na moje skromne doświadczenie to w tego typu łazience nie ma sie do czego przycziepić. Profesjonalna robota. Klasa : ) Widoczek kuleje, najwyrażniej przez to ze jedyny nie renderowany. Może warto wstawiać włąsne widoczki z włąsnych fotek w super jakosci... Acha zobaczyłem planszke. Faktycznie brakuje jej uderzenia, i kobitka ma brzydkie łydki... ;)
MaGuu Napisano 25 Marzec 2007 Autor Napisano 25 Marzec 2007 Taką łazienkę mógłbym mieć ;) Mam nadzieje ze jestes "aktywną kobietą" :) Dzięki Udziar: Dzięki :] Synthax: O kurcze...miło :) A co do wstawianie własnych fotek - było by jeszcze gorzej - nie potrafie po prostu :D. Ta plansza, którą dołączyłem była moją pierwsza jakąkolwiek plansza:D W następnych będzie bardziej....ciekawie:) Dzięki :]
Rekomendowane odpowiedzi