Tas Napisano 20 Marzec 2007 Napisano 20 Marzec 2007 czesc! natknalem sie na taki problem podczas modelowania. Obrazki mowia same za siebie, a chodzi o osiagniecie gladkiej powierzchni. To co widac jest zrobione Sweep2rail. jakies propozycje?
Dawcio_m Napisano 20 Marzec 2007 Napisano 20 Marzec 2007 zrób po prostu 2raila najpier te zielone a potem czerwone:D
Tas Napisano 20 Marzec 2007 Autor Napisano 20 Marzec 2007 no to mam problem, pracuje obecnie w Rhino4.0, i sprawdzilem jak to sie zachowuje w 3.0 I tam wyglda poprawnie, zupelnie jak u Ciebie. Czyzby bug? no jakos bede musial sobie z tym poradzic.... dzieki!
Dawcio_m Napisano 20 Marzec 2007 Napisano 20 Marzec 2007 ee ja tez mam rhino 4 to raczej niegra roli, spróbuje jeszcze jak bedzisz tego raila na srodku robil to zaznacz do not simplify to niekiedy pomaga;)
Tas Napisano 20 Marzec 2007 Autor Napisano 20 Marzec 2007 nadal nic... moze wysle Tobie plik i sproboj sam, bo ja wymiekam... ;/
Tas Napisano 21 Marzec 2007 Autor Napisano 21 Marzec 2007 oto on :) rozwiazalem to, przbudowujac surfa (rebuild), co wiazalo sie ze stworzeniem surfow w bezposrednim otoczeniu. ciekwe czy da rade ktos inaczej to rozwiazac. pozdr
Dawcio_m Napisano 21 Marzec 2007 Napisano 21 Marzec 2007 możne też tak:) zrobić jeszcze takie jakby duże nadkole ztrimować i trosze poprzestawiać.
RA Napisano 21 Marzec 2007 Napisano 21 Marzec 2007 Ja to widzę jakoś tak: Krzywe zrobiłem na nowo, potem dwie powierzchnie, między nimi pipe (choć ja zrobiłem sobie krzywe, ekstrudowałem je i przeciąłem nimi powierzchnie) i blend srf. Tylko lepiej zrobić większy odstęp tuż przy samym nadkolu, po blendzie powierzchnia będzie przyjemniejsza.
Rekomendowane odpowiedzi