Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam niedawno zainstalowalem viste 64 no i pojawil sie problem z maxem 9.

Zainstalowalem ale neistety nie chce sie uruchomic ;> okna sie wlaczaja ale zaraz program sie wysypuje. Prosze o pomoc

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

proste pytanie, po co zainstalowałeś viste ?

co do 3dmaxa to pewnie komp nie wyrabia, ram ?

Napisano
  • Autor

Core 2 duo 2,4 ghz

Radeon x1950

2 gb ram

asus p5w deluxe

hmmm mysle ze moj komp wyrabia..... dlatego pytam ;]

Napisano

Niestety Autodesk w przypadku 3ds maxa zdecydowanie odcina się od Visty, aż do wydania Service Packa dla maxa 9, czy jak to tam teraz nazwali (o ile dobrze kojarzę w połowie roku ma wyjść max "9.5" - i będzie w pełni kompatybilny z Vistą).

Co ciekawe, Maya 8.5 działa flawless.

Marcin

proste pytanie, po co zainstalowałeś viste?

Bo jest to zdecydowanie lepszy, bezpieczniejszy i stabilniejszy system?

Mówiąc z angielska - far superior than XP.

Napisano
bezpieczniejszy

bezpieczny system nie zależy od nazwy ale od użytkownika. Ja uzywam XP64bit bez zadnego firewalla, antywirusa i innych antyrobaków. dziś dla ciekawości po 3 miesiącach uzytkowania zainstalowałem kasperskiego i przeskanowałem z najnowszą bazą, zero wyników.

lepszy ? po takich teledyskach j/w opisane wcale nie uważam żeby był lepszy.

Jeśli zależy ci na poprawnym działaniu i kompatybilności to radze zainstalować xp64. Ja wychodze z założenia że jeśli nie mam karty która obsluguje DX10 i nie jest jeszcze ogolnym standardem to poczekam sobie z vistą ... Poczekam aż vista się wzbogaci na doświadczeniu innych użytkowników.

z xp64 nie mam żadnych problemów.

Napisano
bezpieczny system nie zależy od nazwy ale od użytkownika.

Oczywiście, że tak. Sam mam/miałem taką samą sytuację jak Ty z XP. System działał nieprzerwanie od kilku lat bez firewallowych/antywirusowych wynalazków i nie miałem z nim najmniejszych problemów.

Nie zmienia to faktu, że Vista jest bezpieczniejsza - zaczynając chocby o totalnie przekodowanego jądra i wywaleniu z niego sterowników, przez cyfrowo podpisane sterowniki, aż po DEP (Data Execution Preventer) i cały UAC (User Account Control). To drugie jest wybitnie upierdliwe i od razu wyłączyłem, ale nie da się ukryć, że świadomość bezpieczeństwa wśród ogółu użytkowników windy nie jest zbyt wysoka i takie coś naprawdę realnie zwiększa bezpieczeństwo.

Teraz jednak czas się przenieść na 64-bity. O XP64 słyszałem skrajnie różne opinie - od uwielbienia do postawienia go poniżej WinME. Sam nie używałem, więc nie mogę się wypowiedzieć.

Natomiast moja Vista Bussines x64 do spółki z Maya 8.5 x64 chodzą rewelacyjnie, poprawa wydajności jest kosmiczna. I nie mam z nimi, jak i PS'em czy Mudboxem żadnych problemów.

A co do kompatybilności - niestety, albo olewamy kompatybilność wsteczną i tworzymy nowe oprogramowanie pod nowy system, albo stoimy w miejscu - ergo cofamy się.

Napisano
Niestety Autodesk w przypadku 3ds maxa zdecydowanie odcina się od Visty, aż do wydania Service Packa dla maxa 9, czy jak to tam teraz nazwali (o ile dobrze kojarzę w połowie roku ma wyjść max "9.5" - i będzie w pełni kompatybilny z Vistą).

Co ciekawe, Maya 8.5 działa flawless.

LOL :DD

Temat już był poruszany. Po wypuszczeniu maxa M$ wprowadził radykalne zmieny w dx10 i max pod vistą będzie działać już pod koiec miesiąca wraz z wypuszczeniem "Activity buster" (czy jakoś tak).

Pozdro ;)

Napisano

Właśnie o tym mówię.

Z tym, że ja jestem na etapie informacji o "połowie roku", albo już mój starczy umysł nie pamięta wszystkiego tak jak powinien. ;)

Inna rzecz, że max jest poza moimi zainteresowaniami. :P