Napisano 22 Marzec 200718 l jak wiecie to dosc przydatna funkcja w duzych scenach..mam tylko problem jak wrzucic do maxa stworzone juz proxy.
Napisano 22 Marzec 200718 l w zakładce gdzie masz standard primitives na dole jest zakładka vray i tam masz proxy. możesz spróbowac przeciągnąć plik z okna windows prosto do maxa
Napisano 22 Marzec 200718 l Autor dzieki :D o to wlasnie chodzilo.. jeszcze takie pytanie - jak dobrze zapisac vrmesha - chodzi mi o tekstury. gdzies slyszalem ze zeby zadzialalo to trzeba caly material do obiektu miec w jednej kulce..
Napisano 22 Marzec 200718 l chodzi Ci o zapisanie materialu? w mat editorze masz taka dyskietke (pod slotami "kulkami") do zapisywania materialow z edytora do biblioteki. o to Ci chodzilo? pozdr.
Napisano 22 Marzec 200718 l Autor nie...to akurat nie problem..chodzi mi o to ze ktos mi kiedys powiedzial ze z proxy w vray'u jest tak ze zeby proxy raz zapisane dzialalo dobrze w innych scenach z materialami juz nalozonymi to material calego proxy musi byc na jednej kulce - tylko nie wiem czy multi sub object czy composite i czy to jest naprawde wazne..tzn jest wazne bo z poprawnoscia tekstur na proxy zaimportowanym do nowego pliku maxa jest problem..i wlasnie nie wiem jak to rozwiacac
Napisano 22 Marzec 200718 l multi subobject, możesz go stworzyć automatycznie przez zattachowanie obiektów przed exportem. ustawisz przy attach opcje żeby nie nadawać materiału na łączone obiekty a zachowywać oryginalne , wtedy automatycznie ci się stworzy materiał multisubobject