kropa Napisano 22 Marzec 2007 Napisano 22 Marzec 2007 Ja dopiero się uczę ale jak dla mnie 1 i 3 fotka wypas :)
colgatte Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 Cześć, dla mnie najmocniejszą stroną tych prac jest kolorystyka, bo w zasadzie i sam motyw chmur jest już przećwiczony, a i kadry nie powalają mnie na kolana. Szczególnie te poprzekrzywiane, wiadomo, więcej nieba dało się tak ująć, ale w zasadzie nie działa mi owo przekrzywienie na wyobraźnię. Całościowo jednak odnoszę pozytywne wrażenie. :) p.s. co się stało z Twoim poprzednim tematem, W.I.K.I.? p.s.2 Kropa, może też już coś wrzucisz? :)
W.I.K.I. 26 Napisano 24 Marzec 2007 Autor Napisano 24 Marzec 2007 To kolejne zdjecia z serii Zachód słońca. Ps ,,colgatte'' co do wcześniejszego kącika to wyszło małe nieporozumienie i mój porywczy charakter :D niepotrzebnie się odezwał... poprostu działanie pod wpływem chwili.
Vorek Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 Dla odmiany proponuję wschód, albo słońce w zenicie ;)
kropa Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 p.s.2 Kropa, może też już coś wrzucisz? :) Heh, ale ja się wstydzę bo wy napiszecie że moje fotki są do d.... :p Jutro może wybiorę się w ciekawszy plener to coś wrzucę :) Dzięki ,, kropa'' za uznanie :D Ty się ich WIKI nie słuchaj bo oni się nie znają, heh :p żartuję oczywiście :D Jak dla mnie fotki są bardzo fajne a kolorystyka bardzo fajnie żywa co tworzy fajny efekt wg. mnie, ot co ;)
W.I.K.I. 26 Napisano 24 Marzec 2007 Autor Napisano 24 Marzec 2007 Dzięki kropa :D musimy nawzajem się przyuczać i pokazać na co nas stać ;)
!Ewert Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 ej daj jakieś większe wersje żeby można by było na tepetke;p
W.I.K.I. 26 Napisano 25 Marzec 2007 Autor Napisano 25 Marzec 2007 Tomuś z miłą chęcią wyślę Ci jakieś na emaila :) jeśli chcesz. Możesz wybrac sobie fotkę na mojej stronce http://www.basiek1504.digart.pl napisz która chcesz to wyśle Ci większe ;)
W.I.K.I. 26 Napisano 25 Marzec 2007 Autor Napisano 25 Marzec 2007 Vorek Będzie też i słońce o świcie i w zenicie ;)
Siepacz Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 Masz ładne zdjęcia pod względem kolorystyki, ale niestety tematyka i kadry są nudne.
W.I.K.I. 26 Napisano 25 Marzec 2007 Autor Napisano 25 Marzec 2007 Siepacz puki jeszcze mogę to cieszę się tym co mnie otacza i kolorami bo nie wiem jak długo to jeszcze potrwa :( ...
kropa Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 Pozwoliłam sobie zajrzeć na Twoją stronkę WIKI i musze przyznać, ze masz tam sporo ślicznych zdjęć. A jestem ciekawa jaki masz aparat-pewnie jak większosć osób tutaj lustrzankę?
kropa Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 Masz ładne zdjęcia pod względem kolorystyki, ale niestety tematyka i kadry są nudne. Kadry kadrami, może nie będę się wypowiadała bo pewnie gorzej sie znam niż Ty, ale tematyka jest taka jaką lubi większość kobiet. Każdy fotografuje to, co chce a ja podzielam gusta koleżanki WIKI, bo sama lubię przyrodę fotografować (tylko ze mi to o wiele gorzej wychodzi;) )
W.I.K.I. 26 Napisano 25 Marzec 2007 Autor Napisano 25 Marzec 2007 kropa dzieki śliczne za uznanie :) masz racje będe fotografować to co lubię, Wiesz ja dobiero uczę się fotografować :) mam Canona cyfrowke :) nic ciekawego.
!Ewert Napisano 26 Marzec 2007 Napisano 26 Marzec 2007 http://www.digart.pl/praca/699733/Jestem_bo_jestes.html te sobie wybrałem;)) [email protected] thank you from the mountain:)
kropa Napisano 26 Marzec 2007 Napisano 26 Marzec 2007 kropa dzieki śliczne za uznanie :) masz racje będe fotografować to co lubię, Wiesz ja dobiero uczę się fotografować :) mam Canona cyfrowke :) nic ciekawego. Oj mylisz się. Nic ciekawego to ja mam bo mam tylko Canona A630, ale kupujac go nie sądziłam,że fotografia mnie tak zainteresuje. Moze kiedyś dorobię się czegoś lepszego :) a później wrzucę jakąś swoją fotkę.
rudylew Napisano 26 Marzec 2007 Napisano 26 Marzec 2007 Witam :) widzę że w jakis sposób Cię zachęciłem do dalszego działania w tym kierunku.. (nowy wątek).. z poprzednim dobrze nie wyszło.. heh.. ale widzę żę masz chęci i zapał do tego co robisz.. Fajnie.. Cieszę się z Twojego come back'u :) bo mój aparacik to lezy juz w lombardzie.. :( CO do zdjęć jakie tu zamieściłaś.. miło by było jak byś wrzuciła w większej rozdziałce.. ale nie za dużej :) jeśli Cię to zainteresuje.. znalazłem niedawno jakiś e-book o fotografii więc jak by Cię zainteresował to mogę go podrzucić. Pozdrawiam
W.I.K.I. 26 Napisano 27 Marzec 2007 Autor Napisano 27 Marzec 2007 rudylewku tak wróciłam ze zdwojoną siłą ;) więc teraz prosze o konkretne wskazówki co do techniki wykonywania fotek. Hmm dlaczego już nie fotografujesz i jak mogłeś pozbyć się przyjaciela??? (aparatu) Jak możesz to podeślij mi tą książke z miłą chęcią ją przeglądne :) pozdrawiam.
piksar Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 znalazłem niedawno jakiś e-book o fotografii więc jak by Cię zainteresował to mogę go podrzucić. Pozdrawiam też poprosze [email protected]
rudylew Napisano 28 Marzec 2007 Napisano 28 Marzec 2007 wiki podaj maila .. a z tego co zajrzałem do tego to są zaledwie 3 strony.. wiec jest to bardziej artykół niż ksiązka :(.. a ja naiwny się dałem oszukać :)
Vorek Napisano 28 Marzec 2007 Napisano 28 Marzec 2007 Jeżeli szukacie dobrej literatury foto to polecam książkę T. Cypriana "Fotografia: Technika i technologia" Choćby po to żeby poczytać "jak to się kiedyś robiło" Bardzo solidna lektura :) http://www.allegro.pl/item178297435_tadeusz_cyprian_fotografia_technika_i_technologia_.html Pozdrawiam
colgatte Napisano 28 Marzec 2007 Napisano 28 Marzec 2007 Kropo, to nie zmienia faktu, że sam motyw zachodu/wschodu słońca jest już bardzo oklepany, warto więc przy fotografowaniu go wprowadzić coś, co uchroni fotkę przed banalnością.. Wtedy nie tylko 'większości kobiet' będzie się podobać, ale może i zaciekawi wybredniejsze grono odbiorców. :} p.s. Jeśli te trzy strony są godne, to też poproszę, Piksarze, na [email protected] :}
kropa Napisano 29 Marzec 2007 Napisano 29 Marzec 2007 Kropo, to nie zmienia faktu, że sam motyw zachodu/wschodu słońca jest już bardzo oklepany, warto więc przy fotografowaniu go wprowadzić coś, co uchroni fotkę przed banalnością.. Wtedy nie tylko 'większości kobiet' będzie się podobać, ale może i zaciekawi wybredniejsze grono odbiorców. :} W sumie masz rację :) Ja niestety jestem bardzo początkująca i jeszcze nie umiem uatrakcyjniać w żaden sposób swoich fotek :( A i wrzucę tu jakieś ostatnie (jakaś tam zwykła kaczucha :] :
W.I.K.I. 26 Napisano 7 Kwiecień 2007 Autor Napisano 7 Kwiecień 2007 Kolejne fotki z serii Słońce lub jak kto woli nieba :D
colgatte Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 Ostatnie mi się najbardziej podoba, jest takie złowieszcze, ciemno, nie wiadomo, co się wydarzy, a promyk za chmurą to nieznana siła, lubię dopowiadać do zdjęć, ale musi być dla tego podstawa, tutaj jest i to bardzo dobra. Fajne! Wyraźne postępy w tych fotkach nieba, no noo..
kropa Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 A mi sie najbardziej podoba to drugie-za nic nie umiem uchwycić tak słońca. Nie wiem, może mam za słaby aparat na takie cuda :( Może napisz jak zrobiłas tą fotkę-miej wiecej jakie ustawienia i czy używałaś jakichś filtrów-co i jak to może spróbuję z twoimi radami :)
W.I.K.I. 26 Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Napisano 9 Kwiecień 2007 Ciąg dalszy :D seria słońce, niebo ...
Kuciel Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 ostatnie nawet lepiej ale male i nie ostre momentami sie wydaja, cwicz dalej :)
colgatte Napisano 15 Maj 2007 Napisano 15 Maj 2007 Szkoda, że główny motyw zdjęcia jest rozmazany. Ponadto za dużo kwiatów nad jego głową ujęłaś kosztem dołu i być może prawej strony, któa wyjaśniałaby nieco, kim on jest i co robi w takim przebraniu w tym otoczeniu.
W.I.K.I. 26 Napisano 15 Maj 2007 Autor Napisano 15 Maj 2007 Witam. KROPA dlugo mnie nie było bo wylądowałam w szpitalu :( ale mam nadzieje, że teraz to nadrobie ;) colgatte co do zdjęcia trudno uchwycic kogoś w ruchu :) Pozdrawiam
rudylew Napisano 21 Maj 2007 Napisano 21 Maj 2007 ładne.. choć zmrużyłem bez kontroli oko.. jak zauważyłem rozmyte krawędzie kielicha:) fajna kolorystyka.. ale coś z jakością nie teges.. Co prawda to nie EOS 400d :D ale jak na sprzęcik jaki posiadasz to super.. :) pozdrawiam
kropa Napisano 25 Maj 2007 Napisano 25 Maj 2007 Znowu śliczne kolorki, aż się miło patrzy takie ciepłe zdjęcia :)
W.I.K.I. 26 Napisano 19 Styczeń 2008 Autor Napisano 19 Styczeń 2008 Wykonane w Czechach - na wodospadach pod Pradziadem
colgatte Napisano 19 Styczeń 2008 Napisano 19 Styczeń 2008 Naprawdę trudno cokolwieczek dojrzeć na tak małych zdjęciach.
Rekomendowane odpowiedzi