Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 45
  • Wyświetleń 5,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Cześć,

dla mnie najmocniejszą stroną tych prac jest kolorystyka, bo w zasadzie i sam motyw chmur jest już przećwiczony, a i kadry nie powalają mnie na kolana. Szczególnie te poprzekrzywiane, wiadomo, więcej nieba dało się tak ująć, ale w zasadzie nie działa mi owo przekrzywienie na wyobraźnię. Całościowo jednak odnoszę pozytywne wrażenie. :)

p.s.

co się stało z Twoim poprzednim tematem, W.I.K.I.?

p.s.2

Kropa, może też już coś wrzucisz? :)

Napisano
  • Autor

To kolejne zdjecia z serii Zachód słońca.

Ps ,,colgatte'' co do wcześniejszego kącika to wyszło małe nieporozumienie i mój porywczy charakter :D niepotrzebnie się odezwał... poprostu działanie pod wpływem chwili.

Napisano

p.s.2

Kropa, może też już coś wrzucisz? :)

Heh, ale ja się wstydzę bo wy napiszecie że moje fotki są do d.... :p

Jutro może wybiorę się w ciekawszy plener to coś wrzucę :)

Dzięki ,, kropa'' za uznanie :D

Ty się ich WIKI nie słuchaj bo oni się nie znają, heh :p żartuję oczywiście :D

Jak dla mnie fotki są bardzo fajne a kolorystyka bardzo fajnie żywa co tworzy fajny efekt wg. mnie, ot co ;)

Napisano

Masz ładne zdjęcia pod względem kolorystyki, ale niestety tematyka i kadry są nudne.

Napisano
  • Autor

Siepacz puki jeszcze mogę to cieszę się tym co mnie otacza i kolorami bo nie wiem jak długo to jeszcze potrwa :( ...

Napisano

Pozwoliłam sobie zajrzeć na Twoją stronkę WIKI i musze przyznać, ze masz tam sporo ślicznych zdjęć. A jestem ciekawa jaki masz aparat-pewnie jak większosć osób tutaj lustrzankę?

Napisano
Masz ładne zdjęcia pod względem kolorystyki, ale niestety tematyka i kadry są nudne.

Kadry kadrami, może nie będę się wypowiadała bo pewnie gorzej sie znam niż Ty, ale tematyka jest taka jaką lubi większość kobiet. Każdy fotografuje to, co chce a ja podzielam gusta koleżanki WIKI, bo sama lubię przyrodę fotografować (tylko ze mi to o wiele gorzej wychodzi;) )

Napisano
  • Autor

kropa dzieki śliczne za uznanie :) masz racje będe fotografować to co lubię, Wiesz ja dobiero uczę się fotografować :) mam Canona cyfrowke :) nic ciekawego.

Napisano
kropa dzieki śliczne za uznanie :) masz racje będe fotografować to co lubię, Wiesz ja dobiero uczę się fotografować :) mam Canona cyfrowke :) nic ciekawego.

Oj mylisz się. Nic ciekawego to ja mam bo mam tylko Canona A630, ale kupujac go nie sądziłam,że fotografia mnie tak zainteresuje. Moze kiedyś dorobię się czegoś lepszego :) a później wrzucę jakąś swoją fotkę.

Napisano

Witam :) widzę że w jakis sposób Cię zachęciłem do dalszego działania w tym kierunku.. (nowy wątek)..

z poprzednim dobrze nie wyszło.. heh.. ale widzę żę masz chęci i zapał do tego co robisz..

Fajnie.. Cieszę się z Twojego come back'u :)

bo mój aparacik to lezy juz w lombardzie.. :(

CO do zdjęć jakie tu zamieściłaś.. miło by było jak byś wrzuciła w większej rozdziałce.. ale nie za dużej :) jeśli Cię to zainteresuje.. znalazłem niedawno jakiś e-book o fotografii więc jak by Cię zainteresował to mogę go podrzucić.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

rudylewku tak wróciłam ze zdwojoną siłą ;) więc teraz prosze o konkretne wskazówki co do techniki wykonywania fotek. Hmm dlaczego już nie fotografujesz i jak mogłeś pozbyć się przyjaciela??? (aparatu)

Jak możesz to podeślij mi tą książke z miłą chęcią ją przeglądne :) pozdrawiam.

Napisano

wiki podaj maila .. a z tego co zajrzałem do tego to są zaledwie 3 strony.. wiec jest to bardziej artykół niż ksiązka :(.. a ja naiwny się dałem oszukać :)

Napisano

Kropo, to nie zmienia faktu, że sam motyw zachodu/wschodu słońca jest już bardzo oklepany, warto więc przy fotografowaniu go wprowadzić coś, co uchroni fotkę przed banalnością.. Wtedy nie tylko 'większości kobiet' będzie się podobać, ale może i zaciekawi wybredniejsze grono odbiorców. :}

p.s.

Jeśli te trzy strony są godne, to też poproszę, Piksarze, na [email protected] :}

Napisano
Kropo, to nie zmienia faktu, że sam motyw zachodu/wschodu słońca jest już bardzo oklepany, warto więc przy fotografowaniu go wprowadzić coś, co uchroni fotkę przed banalnością.. Wtedy nie tylko 'większości kobiet' będzie się podobać, ale może i zaciekawi wybredniejsze grono odbiorców. :}

W sumie masz rację :) Ja niestety jestem bardzo początkująca i jeszcze nie umiem uatrakcyjniać w żaden sposób swoich fotek :(

A i wrzucę tu jakieś ostatnie (jakaś tam zwykła kaczucha :] :

6469334b2a541f10med.jpg

52948ce3bfe5e55dmed.jpg

Napisano

Ostatnie mi się najbardziej podoba, jest takie złowieszcze, ciemno, nie wiadomo, co się wydarzy, a promyk za chmurą to nieznana siła, lubię dopowiadać do zdjęć, ale musi być dla tego podstawa, tutaj jest i to bardzo dobra. Fajne!

Wyraźne postępy w tych fotkach nieba, no noo..

Napisano

A mi sie najbardziej podoba to drugie-za nic nie umiem uchwycić tak słońca. Nie wiem, może mam za słaby aparat na takie cuda :( Może napisz jak zrobiłas tą fotkę-miej wiecej jakie ustawienia i czy używałaś jakichś filtrów-co i jak to może spróbuję z twoimi radami :)

Napisano

ostatnie nawet lepiej ale male i nie ostre momentami sie wydaja, cwicz dalej :)

Napisano

Szkoda, że główny motyw zdjęcia jest rozmazany.

Ponadto za dużo kwiatów nad jego głową ujęłaś kosztem dołu i być może prawej strony, któa wyjaśniałaby nieco, kim on jest i co robi w takim przebraniu w tym otoczeniu.

Napisano
  • Autor

Witam. KROPA dlugo mnie nie było bo wylądowałam w szpitalu :( ale mam nadzieje, że teraz to nadrobie ;)

colgatte co do zdjęcia trudno uchwycic kogoś w ruchu :) Pozdrawiam

Napisano

ładne.. choć zmrużyłem bez kontroli oko.. jak zauważyłem rozmyte krawędzie kielicha:) fajna kolorystyka.. ale coś z jakością nie teges.. Co prawda to nie EOS 400d :D ale jak na sprzęcik jaki posiadasz to super.. :)

pozdrawiam