Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak wpakować film do 3ds max na tło lub na boxa.

Może być nawet i tło tylko chciałbym by automatycznie utworzyło mi klatki na dole tak, ze jak dodam to filmiku np. strzal laserem to żebym mógł ładnie przeglądać klatka po klatce jak film się zmienia i dopasować laser lub kulę do niego.

Chodzi mi o to, ze wstawiam film avi na którym jest nagrany np. koleś wrzucający "ka me ha me ha" taką kule energii i chcę mieć możliwość przeglądania pojedynczych klatek w 3ds max, następnie dopasowania swojej kuli 3d do tego filmu.

Do tej pory wstawiłem tylko film tak byle tak i nie mam możliwości przejrzenia klatek więc nie ma szans bym ładnie dopasował model 3d do filmu avi.

Proszę o pomoc. Z góry dzięki.

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie kumam problemu. W enviroment slot wsadzasz Bitmap-> *.avi. W view->viwport background ustawiasz używanie enva, display background i tyle. W wybranym viewporcie będziesz miał filmik, który będzie przechodził po klatkach wraz ze zmianą ustawienia klatki bieżącej dla maxa.

Napisano

Tego się nie robi w maxie, ale w sofcie do compositingu np.: After Effects albo Fusion. Dorabianie mieczy świetlnych, blasterów, dragonballowskich kamechamów w maxie, to jak oranie pola za pomocą koparki.

Napisano
Tego się nie robi w maxie, ale w sofcie do compositingu np.: After Effects albo Fusion. Dorabianie mieczy świetlnych, blasterów, dragonballowskich kamechamów w maxie, to jak oranie pola za pomocą koparki.

ja tylko podałem przykład, bo tak serio to chcę zrobić np. latające obiekty (ufo lub inne statki) na niebie itp ;p dla zabawy

Thx za pomoc

Napisano
Witam.

Avi musi być nieskompresowane. Jakakolwiek kompresja - divix lub inna - nie wchodzi.

Bredzi pan. Aż sobie sprawdziłem czy wszystkie kompresje mi załapie max i bez problemu łyka xvida, divxa i inne. Powiedziałbym że zależy od tego jak kto ma system skonfigurowany.