Napisano 29 Marzec 200717 l Witam, Mam problem. Chce zrobić texture planety, ale z daleka patrząc textura jest jedna (jeden plik bez tiling) ale patrząc juz z wysokości człowieka (tak jakby człowiek był na tej planecie) to textura jest rozmyta. Czy da się zrobić tak żeby jak patrze z daleka to jest jedna textura a jak patrze juz z bliska (czyli z określinej wysokości) to textura jest juz inna(inny plik)?? Czy jest cos w stylu detail texture i ewentualnie jak sie tego używa?? Z góry dzieki za pomoc.
Napisano 29 Marzec 200717 l Jaki soft? W maxie możesz zrobić materiał Blend, do jednego slotu wstawić mapę ogólną, do drugiego szczegółową i zanimować parametr odpowiadający za blend. W mayi dosyć analogicznie, choć tutaj łatwiej będzie to zrobić po prostu mel'em.
Napisano 29 Marzec 200717 l Autor A da sie zrobić tak żeby nie animować tego parametru z blenda tylko w zależności od położenia kamery (blisko czy daleko) samo się to zmieniało??
Napisano 29 Marzec 200717 l --edit: Już nie ważne - pisałem tego posta godzine i jak widać już sie domyśliłeś. :) Dać się na pewno da, choćby maxscriptem - jak, tego nie wiem.