Huter Posted March 29, 2007 Share Posted March 29, 2007 Witam Mam pytanie - czy jest możliwość stworzenia obiektu podobnego do MC (MovieClip) w Flash'u? ... mam animacje składającą się z 300 plików PNG z kanałem alpha ... chciałbym te 300 plików umiescić na listwie czasowej ale nie tak by jeden po drugim ustawiać ... wolałbym by było coś jak MC w KTÓRYM są te pliki więc na głównej listwie czasowej operowałbym Tylko jedną klatką Jest coś takiego możliwe w Directorze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kru Posted March 29, 2007 Share Posted March 29, 2007 global n on beginsprite me n=0 end on exitframe me sprite(me.spritenum).member= member(n,"foty") n=n+1 end w directorze kazdy sprite jest movieclipem! (dlatego generalnie wole directora, tylko niestety reszta swiata nie ;) ) oto najprostszy skrypt, jesli trzymasz te png w osobnym cascie (tu nazwalem tegoo casta "foty"). Jesli chcesz uniknac tworzenia zmiennej globalnej mozesz stworzyc obiekt (czyli wykorzystaj w takim przypadku skrypt typu parent) pozdr kru 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Huter Posted March 29, 2007 Author Share Posted March 29, 2007 Wielkie Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts