Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam problem bo jest na rynku internetowym tyle książek a ja nie wiem którą wybrać nie umiem nic jeszcze w 3ds 8 ale chciałbym się nauczyć czy możecie doradzić jakieś książki dla początkujących z góry dzięki.

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

siemanko

polecam "Help" ("Manual") autorstwa niejakiego klawisza F1 :) - najlepsza pozycja na rynku, niestety tylko po ang

pzdrw

Napisano

3ds projekty i rozwiazania

troche gruba i nudna(jak kazda zreszta), ale nauczysz sie z niej bardzo duzo jak na poczatek;)

Napisano
  • Autor

No dobra spoko :-) czy ta ksiązka "3ds projekty i rozwiazania" jest dobra do 3ds 8 bo mam 8 wersje - 3ds max 5. Projekty i rozwiązania (pisze na książce 5 wersja) czy 5 z 8 wersją jest kompatybilna ?

Napisano

haha kurde masz internet i o książke pytasz. w necie jest tyyyyyle tutoriali/video i wogole wiec na twoim miejscu poszperałbym po necie a nie po księgarniach.

Napisano
  • Autor

Hehe JunioR :P Warto czasami zapłacić kilka groszy na coś co w życiu się przyda :P A co do tutoriali to spoko jest net masz racje ale ja chce książkę żeby sobie leżała na mojej półeczce i cieszyła oczy :D

Napisano

milek407 ja mam taka ksiazeczke, kiedys dostalem do maxa 8- cwiczenia praktyczne: modelowanie i animacja.

dla poczatkujacych wydaje mi sie ze jest ok.

Napisano

Książke ‘Projekty i Rozwiązania 3ds max5’ polecam, bo mam i kupiłem (w promocji chyba 69 zł) jest bardzo dobra moim zdaniem i często do niej sięgam chodź masz racje na rynku jest bardzo duży wybór tego typu literatury. Jak dla początkującego to może książka 'Po prostu 3ds max 4' nie jest droga a od podstaw się nauczysz jak się zachowywać w środowisku 3ds. Książkę '3ds max 6 Skuteczne rozwiązania' proponuje ci zostawić sobie na później jest w niej sporo porad ale moim zdaniem nie przydatnych dla początkującego grafika. Jak chcesz coś działać w animacji postaci i zapoznać się z nowym modyfikatorem Hair and Fur to na początek '3ds max8 Modelowanie i animacja - Ćwiczenia praktyczne' całkiem sympatyczna pozycja. Grzech nie wspomnieć jeszcze o '3D Studio MAX - Czarna księga animatora' piękna książka, dużo ciekawych porad, ale to dla bardziej zaawansowanych i bardzo trudno ją znaleźć w księgarni.

Należy jeszcze cię uświadomić, że żadna z książek wymienionych i niewymienionych prze zemnie w polskim wydaniu nie zawiera 100% informacji o możliwościach 3ds maxa, dlatego często będziesz skazany na dobrego Helpa F1 lub na tutoriale zamieszczane na necie.

Napisano
  • Autor

spoko naprawde dzięki Wam wszystkim za poradę jesteście spoko :-) Pozdro