PKextreme Napisano 3 Kwiecień 2007 Napisano 3 Kwiecień 2007 Witam jest to pierwszy render który zrobiłem od miesiąca ponieważ nie było czasu ;/ render trwał 8h jeszcze pozmieniam pare rzeczy bo musze klawiaturke dorzucic mysz cos na stół itp
!Ewert Napisano 3 Kwiecień 2007 Napisano 3 Kwiecień 2007 mi sie podoba;) pododawaj pare rzeczy i bedzie ok tylko popracuj nad światłem żeby nie spaliło podłogi a tak ogólnie chyba miałeś problemy z doświetleniem pomieszczenia bo tyle tutaj okien że dziwnie to wygląda;)
PKextreme Napisano 3 Kwiecień 2007 Autor Napisano 3 Kwiecień 2007 No miałem miałem ;/ a i ciesze sie ze sie podoba :)
piksar Napisano 3 Kwiecień 2007 Napisano 3 Kwiecień 2007 plamy materiały słabiutkie - szczególnie biurko ksiązki powtarzalne coś się odlepiło za monitorem za duży blur na kanapie na czym wisi półka na biurkiem ? ale jest dobra baza do dalszej pracy
Fargate Napisano 3 Kwiecień 2007 Napisano 3 Kwiecień 2007 powtarzalność elementów rzuca się w oczy (kosz, wspomniane przez pikSar'a książki) mam wrażenie że proporcje minimalnie nie teges. poza tym przyjemnie wygląda :D pozdro
tpiatek Napisano 3 Kwiecień 2007 Napisano 3 Kwiecień 2007 poprzechylaj książki troche. Jeszcze Ci się tekstura szafek rozjechała, musisz dodać uvw mapping na box. pozdrawiam
lukasz3d Napisano 3 Kwiecień 2007 Napisano 3 Kwiecień 2007 nawet nie sciemniaj ze masz taki stolik -zero stabilnosci -zaraz sie przewroci ogolnie srednie-wlasnie mapowanie tez mi za bardzo nie lezy ale pozdro i pracuj
Jim mee Napisano 4 Kwiecień 2007 Napisano 4 Kwiecień 2007 może ten stolik jest przy;]mocowany do podłogi na jakies super gloo. Troche spalona podłoga i za dużo powtarzalności. Pod wisząca półką na pewno jest kilka ostrzejszych cieni ... podnieś głowę i zerknij . Chyba że robisz weczorami , a jedyne dzienne światło w pokoju jakie masz to GI :D hiehei , tak naprawde to jest fajnie ;)
Darken Napisano 4 Kwiecień 2007 Napisano 4 Kwiecień 2007 Disco - kosz. :D Brzydkie mapowanie. Krzesełko,... jak fotelik do karmienia dzieci. Stolik przy kanapie skojarzył mi się na pierwszy rzut oka z półką na buty. Ale jest good, tylko trzeba popracować. ;) Pozdr.
Yaro16 Napisano 5 Kwiecień 2007 Napisano 5 Kwiecień 2007 moim zdaniem biurko do wymiany na jakiś lepszy model.szafa tam w rogu troche za mała.ogólnie tex sa troche ni enajlepsze.Czym oświelałeś pokoik?.Troche nudno dodaj wiecej detalii powinno byc fajnie;d Pozdro
PKextreme Napisano 5 Kwiecień 2007 Autor Napisano 5 Kwiecień 2007 Piksar: za monitorem nic sie nie odlepilo poprostu tam jest procesor itp :P a szawke dopracuje :) lukasz3d: stolik jest z strony www.ikea.pl i to im powiedz ze niestabilny :) ja tylko na ten wzor robilem jaki jest u nich na www. Yaro16: vray sun + vraysky A projekt bedzie poprawiony dopiero za 2 tygodnie bo teraz jestem w niemczech i nie mam sprzetu :( dzieki za komment jak wroce to bede dzialal ;)
PKextreme Napisano 17 Kwiecień 2007 Autor Napisano 17 Kwiecień 2007 Witam chciałem zrobic se fajny render a szczególnie zalezało mi na tych panelach i prosze panele są moim zdaniem super ale co z tego jak za chiny nie wiem jak usunąć te przepalenie jak to poustawiac mozecie mi pomóc Prosze
Yaro16 Napisano 17 Kwiecień 2007 Napisano 17 Kwiecień 2007 ja z tym przepaleniem tez mam problem więc dołańczam sie do pytania;d
Gość George82 Napisano 17 Kwiecień 2007 Napisano 17 Kwiecień 2007 a po kiego .......eee - grzyba, masz ustawione bright mltp na 17?! Zaczalbym od zmiany tego.
PKextreme Napisano 17 Kwiecień 2007 Autor Napisano 17 Kwiecień 2007 No ale od czego to zalezy jeszcze co musze zrobic zeby było ok???????
Gość George82 Napisano 17 Kwiecień 2007 Napisano 17 Kwiecień 2007 http://www.spot3d.com/vray/help/150R1/render_params_colormapping.htm Na Twoim miejscu zmniejszylbym na poczatek w/w wartosc i jeszcze raz na mniejszych ustawieniach wyrenderowal. Po nitce do klebka. Rederujesz z fizycznej kamery, pokombinuj z nia cos. Daj tego brighta nawet w okolicach jednego i wtedy do "obiektywu" wpusc wiecej swiatla. Zmien typ color mappingu. Pokaz ustawienia? Nie wiem, kombinuj....;) Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi