Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam jest to pierwszy render który zrobiłem od miesiąca ponieważ nie było czasu ;/ render trwał 8h jeszcze pozmieniam pare rzeczy bo musze klawiaturke dorzucic mysz cos na stół itp

1f02c7513d7c2c07.jpg

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

mi sie podoba;) pododawaj pare rzeczy i bedzie ok tylko popracuj nad światłem żeby nie spaliło podłogi a tak ogólnie chyba miałeś problemy z doświetleniem pomieszczenia bo tyle tutaj okien że dziwnie to wygląda;)

Napisano

plamy

materiały słabiutkie - szczególnie biurko

ksiązki powtarzalne

coś się odlepiło za monitorem

za duży blur na kanapie

na czym wisi półka na biurkiem ?

ale jest dobra baza do dalszej pracy

Napisano

powtarzalność elementów rzuca się w oczy (kosz, wspomniane przez pikSar'a książki)

mam wrażenie że proporcje minimalnie nie teges.

poza tym przyjemnie wygląda :D

pozdro

Napisano

poprzechylaj książki troche. Jeszcze Ci się tekstura szafek rozjechała, musisz dodać uvw mapping na box.

pozdrawiam

Napisano

nawet nie sciemniaj ze masz taki stolik -zero stabilnosci -zaraz sie przewroci

ogolnie srednie-wlasnie mapowanie tez mi za bardzo nie lezy

ale pozdro i pracuj

Napisano

może ten stolik jest przy;]mocowany do podłogi na jakies super gloo.

Troche spalona podłoga i za dużo powtarzalności. Pod wisząca półką na pewno jest kilka ostrzejszych cieni ... podnieś głowę i zerknij . Chyba że robisz weczorami , a jedyne dzienne światło w pokoju jakie masz to GI :D hiehei , tak naprawde to jest fajnie ;)

Napisano

Disco - kosz. :D Brzydkie mapowanie. Krzesełko,... jak fotelik do karmienia dzieci. Stolik przy kanapie skojarzył mi się na pierwszy rzut oka z półką na buty. Ale jest good, tylko trzeba popracować. ;)

Pozdr.

Napisano

moim zdaniem biurko do wymiany na jakiś lepszy model.szafa tam w rogu troche za mała.ogólnie tex sa troche ni enajlepsze.Czym oświelałeś pokoik?.Troche nudno dodaj wiecej detalii powinno byc fajnie;d

Pozdro

Napisano
  • Autor

Piksar:

za monitorem nic sie nie odlepilo poprostu tam jest procesor itp :P

a szawke dopracuje :)

lukasz3d: stolik jest z strony www.ikea.pl i to im powiedz ze niestabilny :) ja tylko na ten wzor robilem jaki jest u nich na www.

Yaro16: vray sun + vraysky

A projekt bedzie poprawiony dopiero za 2 tygodnie bo teraz jestem w niemczech i nie mam sprzetu :( dzieki za komment jak wroce to bede dzialal ;)

Napisano
  • Autor

Witam chciałem zrobic se fajny render a szczególnie zalezało mi na tych panelach i prosze panele są moim zdaniem super ale co z tego jak za chiny nie wiem jak usunąć te przepalenie jak to poustawiac mozecie mi pomóc Prosze

bb622e2190278c3a.jpg

Napisano

ja z tym przepaleniem tez mam problem więc dołańczam sie do pytania;d

Napisano

a po kiego .......eee - grzyba, masz ustawione bright mltp na 17?!

Zaczalbym od zmiany tego.

Napisano

http://www.spot3d.com/vray/help/150R1/render_params_colormapping.htm

Na Twoim miejscu zmniejszylbym na poczatek w/w wartosc i jeszcze raz na mniejszych ustawieniach wyrenderowal. Po nitce do klebka. Rederujesz z fizycznej kamery, pokombinuj z nia cos. Daj tego brighta nawet w okolicach jednego i wtedy do "obiektywu" wpusc wiecej swiatla. Zmien typ color mappingu. Pokaz ustawienia? Nie wiem, kombinuj....;)

Pozdrawiam!