mkk3a Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 Witam, kiedys pokazywałem swój pokoj. Teraz jeszcze raz, tylko wersja z nowymi meblami i nowym kolorem ścian. Tradycyjnie już 3dsmax 5.0 i Vray 1.45 + postprodukcja PS7
piksar Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 niby Ci nie ma, niby nie odpalasz max a tu proszę - ładnie - pustawo ale podoba mi się daj rure grzejnikowi - zawsze jest od strony termostatu
tweety Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 bosz... ależ pustostan ;) technicznie poprawnie ale brakuje mu "polotu" :] Pozdrawiam
Godzil Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 No oświetlenie całkiem (czasem tylko nie podoba mi się że tak przepalone), no ale jak już wyżej napisane; coś tu "nudno" nic ciekawego. Jakbyś dodał chociaż kadry w nocy no i dorobił coś na pułeczkach to miodnie byłoby :) (pusto na pułkach ale komputer musi być :D )
ninja_shuriken Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 na myszkę cię nie stać? Ładny pokoik, ładne wymiary, świetne modele, ładnie ci wyszły okna. No może niektóre rzeczy drewniane wyglądają jakby było trochę zagrube i w końcówkach tej narzuty na łóżku brakuje realistycznych zgięć (no chyba, że je lakierem psikałeś lub żelem :D). Oświetlenie bardzo ładne, no chodziaż w oknie trochę zamocne. Ogólnie ładnie wyszło.
Gość Raffaello Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 sterylnie jak w klinice ale za to masz punkt ode mnie za Larę na ścianie! ohhhh
ReflectVision Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 nie wysiedzialbym na tym krzesle :) renderki ladne
mkk3a Napisano 7 Kwiecień 2007 Autor Napisano 7 Kwiecień 2007 jeszcze dorobiłem wersję nocną, w sumie chyba dopier drugi interior z oswietleniem nocnym, wiec tym bardziej bede wdzieczny za komentarze. qba - krzeslo wbrew pozorom całkiem wygodne. mam je juz naprawde długo i mi sie siedzi na nim w porządku. nie lubie krzeseł na kołkach.
Valery Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 naprawdę masz szare ściany? a już zaczynałem wierzyć ludziom którzy mówili mi że tylko ja mogłem wpaść na tak poroniony pomysł :D rendery mi się podobają, sprawiają wrażenie takiej sterylności, którą bardzo lubie ( chociaż z przyczyn technicznych mój pokój jest całkowitym zaprzeczeniem sterylności ;) jednak wcale nie podoba mi się render nr 3. to światło padające przez żaluzje jakoś odpycha wzrok
makbol Napisano 10 Kwiecień 2007 Napisano 10 Kwiecień 2007 naprawdę masz szare ściany? a już zaczynałem wierzyć ludziom którzy mówili mi że tylko ja mogłem wpaść na tak poroniony pomysł :D Jest maniakiem 3D i chciał mieć sciany w stylu "clay render" :P Fajna pracka tylko fucktycznie strasznie pusto i brakuje firanek. Oszczędziłeś chyba aż zabardzo na jakości .jpg
Touch Napisano 11 Kwiecień 2007 Napisano 11 Kwiecień 2007 Te ściany są niebieskie, niebieskie Panowie...
Godzil Napisano 11 Kwiecień 2007 Napisano 11 Kwiecień 2007 Napisałem tu posta i go nie ma, czyżby został usunięty? :O Spróbuuje jeszcze raz... Bardzo ładna scena w nocy, podoba mi sie duzo bardziej tyle ze światło troszke za mocne, tak przepalone miejscami. Ale bardzo chciałbym wiedzieć jak zrobione zostały takie światla nad biurkiem, proooosze, zawsze chcialem wiedzieć jak się je robi (chodzi mi o ich wygląd na ścianie oczywiście) Da ktoś jakiś cynk ?? :) Pozdrawiam forum
demigod Napisano 11 Kwiecień 2007 Napisano 11 Kwiecień 2007 Godzil to dla Ciebie to sa IEs swaitelka :] fajnie wygladaj dlugo sie licza :] http://www.evermotion.org/index.php?unfold_exclusive=86&unfold=exclusive
Godzil Napisano 11 Kwiecień 2007 Napisano 11 Kwiecień 2007 Kurcze bałem sie że ktoś mi wyśle linka dot ego tutka :D juz to obczajałem ale nie wiele zrozumiałem wlasnie :( ale no dzięki...
siwy Napisano 11 Kwiecień 2007 Napisano 11 Kwiecień 2007 światełka zrobione światłami IES photometric z załadowanym plikiem IES halogenu. wstawiasz np. free point z zakładki photometric light. w zakładce distributin zmieniasz na web, niżej w zakładce web parameters bierzesz web file i podajesz ścieżkę do pliku IES. pliki ies możesz ściągnąć np. tu: http://www.insightlighting.com/specs-ies/ies.html wybierz sobie jaki ci będzie pasował. pozdro
Godzil Napisano 11 Kwiecień 2007 Napisano 11 Kwiecień 2007 A no widzisz, to juz po polsku i pomocne :D dziękuje uprzejmie :)
BarlogPL Napisano 11 Maj 2007 Napisano 11 Maj 2007 Jaki IE's pasuje do tych co ma w pokoju? bo na każdej stronie są jedynie nazwy, a nie ma przykładów np. jak to wygląda... I jak ja mam znaleźć coś godnego? ktoś może napisać testuj może trafisz... Ja na to : owszem próbowałem, ale trafiam za każdym razem na światła które wypalają mi scenę ;/
makler Napisano 13 Maj 2007 Napisano 13 Maj 2007 Kurcze fajnie zrobić taką wizke swojego pokoju, może sam co nieco popróbuje, tylko mam właśnie pytanko. Czy takie meble, czy inne elementy modelujecie przy pomocy boxa i vertexów, czy plane tak jak z blueprint ?
BarlogPL Napisano 13 Maj 2007 Napisano 13 Maj 2007 Czy takie meble, czy inne elementy modelujecie przy pomocy boxa i vertexów, czy plane tak jak z blueprint ? Ja jestem w trakcie pracy nad vizką swojego pokoju i łaźienki... Każdy mebel tworzę z boxów i vertexów. Myślę, że to najlepszy sposób ^^
makler Napisano 14 Maj 2007 Napisano 14 Maj 2007 Ja też właśnie sie zabrałem za swój pokój ;) i też robie to tym samym sposobem :) niedługo może sie pojawi na forum coś ciekawego :D mojego autorstwa :) a co do pokoju to te plakaciki masz niezłe :D
BarlogPL Napisano 21 Maj 2007 Napisano 21 Maj 2007 Jeżeli się pojawi to daj znać, bo nie zaglądam konkretnie na forum tylko używam kanału rss aby pokazywało nowe posty(oczywiście pokazuje co 2lub nawet co 3 nowy post ;/)
Rekomendowane odpowiedzi