_Arti_ Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 Zapewne nie jestem jedyny który może mieć jakieś pytania co do 3DS'a. W tym programosie jestem początkujący i przydało by mi się kilk odpowiedzi na pytanka. Żeby nie było zbytecznych tematów z pytaniami, to robię ten teamt by wszystkie pytania i odpowiedzi były zawarte tu. No więc mam kilka pytań: 1) Mam kwadrat. W 3ds'sie jestem zielony jak Michael Jakson gdy zobaczył swoje zdjęcia przed operacjami plastycznymi. No więc mam ten kwadrat i jak zaznaczyć wybrany bok? I jak go zklonować ( opcja Extrude w Wingsie ) Zapewne opcja jest podobna i się połapię, ale nawet nie wiem jak tę funkcję zaznaczania boków uruchomić. 2) Czy da się robić tak, że stawia się punkty w odpowiednich miejscach? 3) Dla osób które się nudzą, to mam prośbę. Dali byście ikonki: pokazania obiektu z renderingiem, jak zacząć robić animację, i nakładanie tekstur. Ikonki czy cała ścieżka jak dojść do nich ( zaznaczene co do czego ) To tyle NARAZIE. Mam nadzieję, że temat w jakimś tam stopniu zmniejszy spam i osoby które pilnie i w miarę szybko potrzebują pomocy znajdą ja tu ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maverick sheep Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 1 prawy myszki convert to - editable poly sub menu - polygons - extrude 2 "s" na klawiaturze "snap" u gory na pasku prawy przycisk wybierasz do czego chcesz przyciagac 3 nie nudze sie :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ania Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 Radzę zajrzeć do maksowskiego helpa (F1) oraz przeglądnąć tutoriale które są w maksie, jeśli jak mówisz jesteś dopiero początkujący to to na pewno ci najwięcej da, odpowiedzenie na pytania które postawiłeś wywoła tylko dalsze pytania z twojej strony, tym bardziej że np. jak zacząć robić animację tego się nie da wytłumaczyć w dwóch słowach. napomknąłeś coś o wingsie - maxa co prawda trudniej jest się nauczyć, ponieważ ma o wiele więcej funkcji, za to max ma z wszystkich programów które znam najlepszego helpa i najlepsze materiały pomocnicze więc należy korzystać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tweety Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 _Arti_: prosze o odczytanie wiadomości "PM" którą możesz oczytać pod linkiem: http://www.max3d.pl/forum/private.php? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts